O nový Nexus 5 je zájem. V ČR jsou obě varianty vyprodané

15

Prodeje nových mobilních telefonů Google Nexus 5, které jsou od minulého pátku k dispozici exkluzivně v internetovém obchodě Kasa.cz a v jeho kamenných prodejnách Kasahouse v Praze, v Brně a v Ostravě, překvapily. Telefon se začal prodávat teprve v pátek a již během víkendu obchodní řetězec hlásil vyprodáno.

Během pouhých 24 hodin se prodalo téměř 1000 ks tohoto očekávaného a diskutovaného telefonu s novou verzí Android 4.4 KitKat, a to i přesto, že pro český trh byla cena stanovena na 11 490 Kč, což je o několik tisíc korun více, než za kolik si jej lze pořídit v zahraničí.

Nepřehlédněte

Google Nexus 5

„Černá varianta telefonu Nexus 5 byla doprodána už v sobotu odpoledne, bílá se držela ještě do včerejšího večera. V této chvíli ještě několik kusů distribuujeme na naše kamenné prodejny Kasahouse, kde si je zákazníci mohou koupit v průběhu pondělí osobně. Jedná se ale jen o pár desítek kusů. Další kusy pro prodej se budeme snažit získat v průběhu tohoto týdne,“ uvedla Lenka Molková, produktová manažerka Kasa.cz a dodala: „Díky vyšší ceně určené pro český trh byl prodej Nexus 5 velkou neznámou. Bedlivě jsme ale sledovali diskuze, fanoušky telefonů Nexus a zájmové skupiny a dle jejich reakcí jsme vyšší zájem očekávali. Ovšem musím říct, že tak obrovský nápor zájmu nás překvapil.“

Google Nexus 5

Technické parametry Google Nexus 5

Kompletní specifikace
Konstrukce137,8 × 69,2 × 8,6 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,95" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2013,

Zdroj: TZ Kasa.cz

Diskuze ke článku
miro
Dobry den,

Chcem reagovat na fakt ohladne ceny v zahranici. Nikde, ani v diskusiach som sa nestretol s tym aby niekto vysvetlil ludom ako to je v skutocnosti a aby nevyplakavali ze ich tu niekto chce obtiahnut. Ceny nexusu v elektroshopoch su plus minus rovnake ako v nasich koncinach (+-50€). Az na play store. Tam su ceny vyrazne dotovane googlom. Ked som pred rokom objednaval nexus 4 v englande v decembri za 289L, tak sucastne prijmal predobjednavky Carphonewarehouse ( jeden z najvacsich predajcov mobilovv GB) za cenu 389L teda o stovku viac. A podobne to bolo aj s dalsimi predajcami v krajine. To len pre vsetkych uplakankov. Takze sa treba obratit hlavne na google, preco nepredava v nasom regione cez play store.
Mrkev
No to je sice od tebe uplkánku hezké jen si zapoměl dodat že se všude prodává za tuhle cenu 32gb verze u nás Lg nasadilo jako vždy tu která se neprodává a dělat závěr že kasa prodala pár kousků,že jdou na dračku je opravdu dobrý pohled pokud uvažuje normální člověk o takovém telefonu počká až spadne cena sama nejlépe by bylo to vůbec nekupovat,ale jsme národ ovcí bohužel a tak si mastí prodejci na nás kapsy.
Myslik
Pokud by za tu cenu byla 32 GB varianta tak by se vyprodal rychleji. Já sám bych si ho koupil ale bohužel 16 GB je pro mně fakt málo.
Radek
Kasa ma opet obe varianty skladem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze