Podívejte se na oficiální pouzdra pro Google Nexus 5

16

Google už několik dní skrze svůj on-line obchod Play Store prodává nejnovější referenční smartphone, Nexus 5 z dílen LG. Jak potvrzují první zprávy, je po něm velká poptávka. Dalším logickým krokem je od Googlu uvedení příslušenství.

Jako první se na Play Storu pro nový Nexus 5 objevila dvojice pouzder. To první, takzvaný „bumper“, je vyrobeno z „gumy“ typu TPU. Podle výrobce je pouzdro zpevněné po krajích, naopak zevnitř se vyznačuje měkkostí a pružností. K dispozici jsou čtyři barevné varianty – černá, šedá, červená a žlutá.

Druhé pouzdro lze zařadit do kategorie „flip cover“, kterou proslavil zejména Samsung. Jedná se tedy o pouzdro, které se nasadí na záda a obepne i celé boky přístroje. Přední strana je ovšem řešena příklopem s pantem, který můžete kdykoliv rychle odklopit.

TIP! Testujeme Google Nexus 5: první videopohled a dojmy

Pouzdro ovšem nemá malý výřez pro displej, který by stejně, jako u nejnovějších modelů zmiňovaného Samsungu sloužil pro zobrazování nejdůležitějších informací o času, datu, počasí a tak podobně. Pouzdro od Googlu má pouze na vrchní straně malý, kruhový výřez pro reproduktor pro hovory. Toto pouzdro bude kompatibilní s bezdrátovými nabíječkami a také bude umět automaticky odemknout telefon po odklopení krytu. K dispozici bude bílá a černá varianta.

Bohužel Google se rozhodl vydat cestou ostatních výrobců jako je typicky Apple a pouzdra si ve svém obchodě řádně nacenil. První jmenované bude stát 35 dolarů, tedy asi 670 korun. Druhé potom dokonce 50 dolarů, tedy v přepočtu 960 korun. Společně s novým Nexusem Google představil také nový typ bezdrátové nabíječky.

Technické parametry Google Nexus 5

Kompletní specifikace
Konstrukce137,8 × 69,2 × 8,6 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,95" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2013,

Zdroje: phandroid.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Petr
Chyba, otvor není na webkameru ale na reproduktor pro volání.
Janko Kvasko
Janko Kvasko
Po infraporte je sklamanie číslo 2 púzdro na bezdrátové nabíjanie :-/
Petr
Kdyby to první pouzdro zajistilo voděodolnost, tak si koupím Nexus 5 i to pouzdro. Nepotřebuji vodotěsnost do metru, stačí aby mohl mobil zůstat na dešti nebo upadnout do sněhu.
Nie som tu
Nie som tu
Naposledy upraveno: 4. 11. 2013 14:49
Ked bude Nexus 8, bude Nexus 11

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze