Nový Samsung Omnia M: hrajte si a sdílejte

7

Samsung nám představil další přírůstek do rodiny smartphonů Omnia, který bude i nadále věrný operačnímu systému Windows Phone. Do vínku dostal Super AMOLED displej, stylový design, 5 Mpx fotoaparát a silné zaměření na komunikaci, zábavu a sdílení. Sloužit bude spíše méně náročným uživatelům.

Samsung mobile logo

Jak tvrdí sám Samsung, Omnia M bude především pro uživatele, kteří preferují multimediální funkce a dobrou propojenost sociálních sítí. Po letmém pohledu na specifikace by se dalo říci, že se přístroj úspěšně řadí do střední třídy a podobným požadavkům by mohl vyhovět.

Pořádný displej

Největší hvězdou večera je zajisté čtyřpalcový displej s technologií Super AMOLED a rozlišením 800 x 480 pixelů, které je pro přístroje s tímto systémem standardem. Displej je navíc údajně díky kvalitní antireflexní vrstvě výborně čitelný i na přímém slunci a dobře se podle Samsungu vyrovná i s odlesky.

Dění na velkém displeji podporuje procesor s taktem 1 GHz a 384 MB operační paměť, která by měla bez problémů utáhnout Windows Phone 7.5 se všemi náležitostmi. Je ale pravda, že bychom uvítali alespoň 512 MB. V designu Samsung navazuje na předchozí modely Omnia s výrazným tlačítkem Windows. S tloušťkou 10,5 mm a hmotností 119 g by navíc neměl příliš zatěžovat kapsu.

Na zadní straně naleznete fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, podpořený přisvětlovací LED diodou. Nechybí autofokus, stabilizátor obrazu ani volba scén. Vepředu pak můžete vidět kamerku pro videohovory. Ta má však bohužel VGA rozlišení, takže na vysokou kvalitu můžete zapomenout, ale je to příjemná konkurenční výhoda například oproti Lumiím od Nokie, které v této třídě přední kamerku postrádají.

Komunikace všeho druhu

Jakožto přístroj zaměřený na sociální sítě nabízí Omnia M opravdu bohatou nadílku aplikací a služeb z této sféry. Kromě klasického Facebooku a Twitteru, které jsou integrovány do Windows Phone zde nalezneme sociální hub ChatOn, který sjednocuje majitele Samsungů. Novinkou je například Family Story, což je rodinné cloud úložiště, ve kterém můžete sdílet dokumenty, fotky, videa a další obsah. Samsung AllShare dovolí streamovat multimediální obsah přímo do vaší televize. Hudební sekce má pak svého vlastního DJe, který mixuje seznamu skladeb podle vaší nálady. Jako bonus navíc můžete využívat 25 GB cloudového úložiště ve službě SkyDrive. Bohužel už za chvíli se dostaneme k velkému omezení, které používání multimédií výrazně sráží.

Špatně na tom není Omnia M ani z hlediska připojení, kde nechybí GPRS, EDGE, HSDPA s rychlostí 7,2 Mbps, HSUPA s rychlostí až 5,76 Mpbs, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 a GPS. Vše je podpořeno Li-lon baterií o kapacitě 1500 mAh a interní paměti o velikosti 4 GB. To je ze strany Samsungu naprosto trestuhodné, jelikož se paměť nedá žádným způsobem rozšířit a vezmeme-li v úvahu, že se Omnia M prezentuje jako multimediální telefon, je podobná velikost opravdu nedostatečná. Poté, co si pro sebe něco ukousne systém a aplikace, zůstane vám k použití všehovšudy zhruba 2,9 GB - stejně jako u ZTE Tania, který v současné době testujeme.

Samsung Omnia M se má objevit již brzy na evropském trhu, a poté se začne šířit do dalších zemí. Cena ani konkrétní dostupnost zatím nebyla oznámena.

Technické parametry Samsung Omnia M

Kompletní specifikace
Konstrukce121,6 × 64,1 × 10,5 mm, 119 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 384 MB, vnitřní paměť: 8 GB / 4 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2012, ?

Zdroje: global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Totálne zbytočný model...chcem vidieť tie predaje ;D
Je krásne vidieť ako Samsung kašle na celý WP. Pretože toto ak niekto myslí vážne a ešte to aj presadí buď je sprostý alebo nato kašle...,že 3,9GB :DDD
xsarahdi
PARDON....OPRAVA 2,9GB ....to by sme chceli veľa,že 3,9GB ;D
R1S0
Celkom slusny telefon zabity nedostatocnou pamatou.ako operacnou,tak uzivatelskou.keby to bolo aspon tych 8gb,ale to by konkuroval vlastnej omnii w.
idealne by bolo 16gb+.ked chcu ale takymito krokmi pretlacat cloud,tak im pekne dakujem,a odkazujem: nikdy!
Morous
Tohle snad koupí jen ten kdo tomu vůbec nerozumí. Zcela zbytečný model. Palec dolů... :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze