Nový iOS 12.1.4 je tady. Opravuje závažnou chybu ve FaceTime

4
Nový iOS 12.1.4 je tady. Opravuje závažnou chybu ve FaceTime
Fotografie: Apple
  • Apple plní sliby a vydává důležitou aktualizaci iOS
  • Ta vyřeší bezpečností chybu v aplikaci FaceTime

Závažná bezpečnostní chyba byla na konci ledna odhalena u aplikace FaceTime, když umožňovala komukoliv s nainstalovanou aplikací odposlouchávat volaného. Na straně volaného po vytočení započal okamžitý odposlech, a to ještě předtím než mohla dotyčná osoba odmítnout/přijmout hovor. Následně se k problému vyjádřil samotný Apple a slíbil, že bude tato chyba napravena v softwarové záplatě.

Ta byla nyní vypuštěna v podobě iOS 12.1.4 a služba FaceTime je nyní opět všem k dispozici v plném rozsahu. Samozřejmě až poté, co si zmíněnou aktualizaci stáhnete a nainstalujete. Apple vydání aktualizace doplnil také o vyjádření, ve kterém se všem uživatelům ještě jednou omlouvá a velmi jim děkuje za trpělivost ve chvílích, kdy Apple pracoval na opravě. Kromě vyřešení zmíněné bezpečností chyby provedl Apple také celkovou kontrolu aplikace FaceTime, při které odhalil další potenciální chybu ve funkci Live Photos. I v jejím případě došlo k nápravě. Navíc Apple ochránil i uživatele starších verzí iOS. Dokud si nenainstalují nejnovější iOS 12.1.4, nebude jim funkce Live Photos fungovat.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Není možná, Apple přeci bezpečnostní chyby nemá! Proto je uzavřený!
Tom
Sice tohle je dira jak prase, ale jinak ios12 je fajn. Za to 11 byl horor a proto vyuzivam uz obe platformy. Musim rici ze A9 s One UI me zatim dost prekvapuje. (NOTE 9)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze