Nový Honor Band 5 přináší užitečnou funkci pro horolezce a nechybí mu NFC

11
Nový Honor Band 5 přináší užitečnou funkci pro horolezce a nechybí mu  NFC
  • Náramek je schopný měřit až 10 různých sportovních aktivit včetně plavání
  • Novinkou je měření úrovně okysličení krve pomocí

Kromě smartphonů Honor 9X a 9X Pro byl představen rovněž nejnovější přírůstek do segmentu wearables. Chytrý náramek s názvem Honor Band 5 se chlubí spíše kosmetickými vylepšeními a stejně jako u předchozího modelu se můžeme těšit na podlouhlý 0,95palcový AMOLED displej s rozlišením 240 × 120 pixelů nebo baterii o kapacitě 100 mAh s výrobcem udávanou dvoutýdenní výdrží.

Ze zdravotních funkcí stojí za zmínku schopnost měření srdečního tepu, sledování kvality spánku nebo již běžně vídaný krokoměr. Měření srdečního tepu by navíc mělo být podle výrobce u tohoto náramku přesnější, a to díky použití vyspělejšího senzoru TruSeen 3.5 oproti TruSeen 3.0 u Honoru Band 4. Náramek zároveň obdržel schopnost sledovat úroveň okysličení krve, což se se může hodit uživatelům, kteří rádi sportují ve vysokých nadmořských výškách, a jsou tak náchylnější k hypoxii (nedostatek kyslíku v těle). Právě integrovaný SpO2 senzor, který sleduje okysličení krve, může představovat zajímavou výhodu oproti konkurenčnímuXiaomi Mi Bandu 4.

S náramkem, který bude k dispozici v černé, půlnoční modré a korálově modré, je možné se rovněž potápět, a to až do hloubky 50 metrů. Zároveň je schopen měřit až 10 různých sportovních aktivit a rozpoznat několik plaveckých stylů. Propojení pomocí Bluetooth 5.0 umožní uživatelům s Androidem a iOS přijímat a číst si notifikace, odpovídat na telefonní hovory, sledovat základní údaje o sportovních aktivitách i si vybrat některý z celé řady ciferníků.

Standardní edice náramku vyjde zájemce na 190 juanů (přibližně 750 korun i s daní). Vylepšená verze s podporou NFC pak stojí 220 juanů, tedy přibližně 850 korun i s daní.

Technické parametry Honor Band 5

Kompletní specifikace
Konstrukce43 × 17,2 × 15 mm, 22,7 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 0,95" (240 × 120 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor100 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
DostupnostQ4 2019, 999 Kč
Diskuze ke článku
Pesedm
Horolezci, horolezkyně, horolezčata,
nelezte na skálu co je hodně špičatá.
Spadnete do písku
a svou rodnou vísku
nespatříte více,
dudlaj dá.
Petarda
Jako by nestačila nudle v kapse, ještě si dám nudli na zápěstí. Dětem dám nažrat nudlí, dám je i mýmu psovi a taky kočce. Nudle zasystí celou Afriku a všechny běžence a nikdo na světě už nebude mít hlad, protože bude mít tolik nudlí, kolik potřebuje. Nakonec se Mobilenet přejmenuje na Nudlenet.
XYZ
Jen a Juan mají sice stejný znak, ale kurz je kapku odlišný. 190 JPY je asi 40 Kč, takže to bude spíš 190 RMB.
Pesedm
Ten displej je moc malej.
Ps. Ten Nudlenet :)))
Petarda dostává 10 bodů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze