Nový high-end Sony Xperia T je v prodeji: kolik stojí?

10

Vlajkový model japonského Sony, Xperii T již několik dní testujeme v naší redakci. Shodou okolností se právě v tomto období tento ambiciózní smartphone s výbavou čítající HD displej nebo dvoujádrový procesor také začíná volně prodávat. Podívejte se, za kolik a ve kterých obchodech ho můžete sehnat.

Sony Xperia T je nejvybavenějším telefonem od Sony v letošním roce. Na pomyslném korporátním trůnu v srpnu, kdy byla oficiálně představena, vystřídala starší Xperii S. Design telefonu je zcela podřízen displeji. Ten zabírá prakticky celou přední stranu a díky jeho větším rozměrům už nezbylo místo ani na samostatná, hardwarová ovládací tlačítka. Ty byly nahrazeny softwarovými ekvivalenty přímo v uživatelském prostředí. Samotný displej má technologii LCD TFT s vylepšovačem Bravia Engine. Úhlopříčka činí přesně 4,6 palce a to při použití HD (1280×720 pixelů) rozlišení.

Sony Xperia T na oficiálních tiskových fotografiích

Xperia T má ale v rukávu mnohem více es. Pochlubit se může například také vysokým výkonem. Ten zajišťuje trio dvoujádrový procesor Snapdragon S4 Plus s taktem 1,5 GHz, grafický akcelerátor Adreno 225 a 1 GB operační paměť RAM. Samotná vnitřní paměť pak dosahuje kapacity 16 GB s tím, že ji naštěstí lze rozšířit i o paměťové karty typu microSD. Vše řídí operační systém Android verze 4.0 Ice Cream Sandwich s uživatelskou nadstavbou od Sony, která letos přichází hned s několika zajímavými inovacemi. Pro více informací o Xperii T rozhodně doporučujeme tento náš článek.

Xperii T právě testujeme. V odkazovaném článku níže můžete pokládat případné dotazy

Tip: Sony Xperia T v redakci: první dojmy z telefonu Jamese Bonda

Xperia T se na pultech obchodů v ČR bude vyskytovat celkem ve třech barevných variantách. Pokud ale čekáte nějaké extravagantní vzory, pak vás musíme zklamat. Xperia T je totiž oficiálním mobilním telefonem Jamese Bonda, a jako taková musí být co nejméně nápadná. Koupit ji tak budete moci pouze v černém, stříbrném a bílém provedení. Níže také naleznete graf vývoje ceny v českých e-shopech podle srovnávače heureka.cz a tabulku s přehledem cen u některých náhodně vybraných obchodů a také u mobilních operátorů.

Ceny u operátorů

Operátor Cena vč. DPH
T-Mobile 13 199 Kč
Vodafone 11 977 Kč
Telefónica O2 -

Přehled cen v e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony 13 490 Kč
Alza.cz 13 115 Kč
Sunnysoft.cz 12 890 Kč
Smarty.cz 12 685 Kč
Czc.cz 12 349 Kč
Korunka.cz 12 295 Kč
Mall.cz 12 895 Kč
Mironet.cz 12 769 Kč
Mp.cz (M. Pohotovost) 12 990 Kč

Technické parametry Sony Xperia T

Kompletní specifikace
Konstrukce129,4 × 67,3 × 9,4 mm, 139 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,55" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8260A, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor1 850 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:26 hodin
Dostupnostlistopad 2012,

Zdroje: obchod-sonymobile.cz, mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
Morous
Shodou okolností se právě v tomto období tento ambiciózní smartphone s výbavou čítající HD displej nebo dvoujádrový také začíná volně prodávat.

- opravte si tu větičku :)
J.K
Adreno 225? Čekal jsem aspoň 320
.
Sony vždy byl můj favorit ale teď dost zaostává,pořád samé dvoujádrové telefony,to nyní není vyšší třída ale střední třída.Sony mě docela z
klamalo. :(
tomm1k
Vy techničtí negramoti...co pořád máte s tím že to je dvoujádro?????Budete na něm snad provádět fyzikální výpočty?????A jen pro zajímavost...kdyby si většina z Vás urýpaných BLBEČKŮ uměla alespoň občas vygooglovat nějaké informace (což dnes s úspěchem zvládají 6-ti leté děti), zjistili by jste že letošní x-perie patří mezi nejvýkonější smartphony vůbec, a toto "pouze" dvoujádro je většině testů výkonější než čtyřjádra...asi tak.
Na telefon jsem se dlouho těšil, ale dle mě dost tragická kvalita fotek mu ubírá jednu z klíčových vlastností...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze