Nový Apple Smart Battery Case potěší podporou bezdrátového nabíjení i USB-PD

2
Nový Apple Smart Battery Case potěší podporou bezdrátového nabíjení i USB-PD
  • Pouzdro bude dostupné pouze ve dvou barevných variantách za cenu přibližně 3,5 tisíce korun i s daní
  • Nový Smart Battery Case podporuje dobíjení skrze USB-PD i bezdrátové dobíjení se standardem Qi

Apple vypustil do světa nový druh křížence mezi ochranným pouzdrem a powerbankou, která je umístěna přímo „pod kůží“ pouzdra, a uživateli tak nepřekáží žádné kabely. Obdobný kryt s powerbankou jsme přitom mohli vidět již u iPhonu 6 a iPhonu 6s. Nový model určený posledním iPhonům desáté generace v sobě má ukrývat hned několik vylepšení, ale nejprve se pojďme podívat na to, co vlastně umí.

Apple Smart Battery Case (2019) vs. původní verze určená pro iPhone 6 (6s)

Ochranné pouzdro s názvem Smart Battery Case se jednoduše připojí skrze Lightning konektor přímo k telefonu, který následně udržuje plně dobitý, dokud baterie v pouzdře zcela nevyčerpá svou kapacitu. Skrze stejný konektor se pouzdro také dobíjí, Apple však tentokrát přidal také variantu bezdrátového nabíjení. Pouzdro podporuje standard Qi, takže jej stačí položit na běžně dostupnou bezdrátovou nabíječku. Velikou výhodou je také rychlé nabíjení díky podpoře USB Power Delivery (USB-PD) s výkonem až 100 W.

Po designové stránce je pouzdro podobné svému předchůdci. Baterie je však tentokrát více „roztažená“ po celé ploše, takže na zádech nevznikne ošklivá boule, jako tomu bylo u předchozího Smart Battery Case. Její kapacitu však výrobce neuvádí. Na svých stránkách pouze slibuje navýšení výdrže až o 21 hodin při používání internetu a ještě více, pokud si pouze přehráváte hudbu nebo video. Povrch nabíjecího pouzdra je z měkčeného zdravotně nezávadného silikonu, takže poskytuje příjemný úchop a telefon by z ruky neměl jen tak vyklouznout. Vnitřní strana pouzdra je z jemného mikrovlákna, které by mělo iPhone uchovat bez škrábanců a oděrek.

Pouzdro bude dostupné pouze ve dvou barvách, a to bílé a černé. Toto jsou také jediné dvě barvy, které však budou dostupné pro všechny tři modely iPhonu. Cena krytu byla stanovena na 129 dolarů, tedy přibližně 3,5 tisíce korun i s daní.

Diskuze ke článku
Mio
"Velikou výhodou je také rychlé nabíjení díky podpoře USB Power Delivery (USB-PD) s výkonem až 100 W."
USB-PD možno dokáže dodať 100 W, ale túto nechutnú powerbanku takým výkonom určite nenabijtete.
Mno
Nebo jednoduše za 800,- v čínských obchodech s nekonečnou možností výběru barvy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze