Tři týdny starý iPhone Xs Max vzplál v kapse kalhot. Majitel zvažuje právní kroky

13
Tři týdny starý iPhone Xs Max vzplál v kapse kalhot. Majitel zvažuje právní kroky
  • Jedná se o vůbec první vznícení iPhonu Xs Max
  • Apple nabídl poškozenému jen výměnu za nový kus a žádné odškodnění

Během obědové pauzy nejprve J. Hillard zaznamenal podivný zápach vycházející z kalhot. Chvíli na to přišla slovy poškozeného doopravdy intenzivní vlna tepla a pocit pálení kůže. Jak se situace zhoršovala, začal z kalhot vycházet zelenožlutý dým. V tu chvíli si muž uvědomil, jak moc je situace vážná, a rozhodl se ze sebe dostat kalhoty co nejrychleji. Navzdory více možným vysvětlením se ukázalo, že původcem byl pouze tři týdny starý iPhone Xs Max uložený v kapse. Jeho majitel zažil něco, na co asi ještě dlouho nezapomene.

Neměl jsem jinou možnost než rychle opustit místnost, kde se mnou byla ještě kolegyně, a vysvléct se z kalhot. Běžel jsem tedy do zasedací místnosti, kde jsem si rychle zul boty, abych ze sebe dostal kalhoty. Když se telefon naplno vznítil a začal jsem křičet, přiběhl naštěstí kolega s hasícím přístrojem, který požár uhasil,“ líčí nešťastník. „Po uhašení telefonu jsem zůstal s dírou v kalhotách, špinavý od hasící pěny a s bolestmi v oblasti kapsy. Od chvíle, co jsem si všiml toho, že se z telefonu začalo kouřit, až do chvíle, co se mi podařilo si svléknout kalhoty, jsem se navíc nadýchal doopravdy hodně dýmu. Vše zachytily kamery ve firmě,“ pokračuje Hillard.

Později toho stejného dne se rozhodl vzít majitel zbytky ohořelého iPhonu do Apple Storu. Po zdlouhavém vysvětlování a několika konzultacích manažera s techniky bylo poškozenému řečeno, že jediný způsob, jak dostat nový telefon, je nechat ohořelý iPhone v prodejně. Hillardovi ovšem pouhá náhrada za nový kus nepřišla potom, co si prožil, zcela adekvátní a dožadoval se alespoň náhrady poškozeného oblečení a času, kdy nemohl používat služby operátora, které ovšem musel zaplatit. Tomu však nebylo vyhověno. Poškozený tak aktuálně zvažuje právní kroky proti jablečnému výrobci. Podle jeho slov je přístupem firmy velmi zklamán.

Technické parametry Apple iPhone Xs Max

Kompletní specifikace
Konstrukce157,5 × 77,4 × 7,7 mm, 208 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,5" (2 688 × 1 242 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A12 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB / 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor3 174 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:53 hodin
Dostupnostzáří 2018,
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Dofám, že se k žalobě připojí Šamčunt a bude požadovat odškodné za neoprávněné použití patentů!
miki
To je tak preafektovane tupé, až búcha dverami. Keď mi začnú horieť gate, stiahnem ich hneď dole a nebudem utekať cez pol firmy, len aby ma nedajbože kolegyňa zazrela bez nich. Čo ak by to považovala za sexuálne obťažovanie? Svet sa potáca od jednej tupoviny k druhej. Medzi tým sú krátke historické úseky, kedy sú aspoň zdanlivo všetci normálny a neriešia žiadne izmi. Komunizmus, ekologizmus, globalizmus, genderizmus... Redakcia podobnými preloženými článkami smeruje k tomu, že môj záujem otvoriť tento web klesá. Aspoň text štylisticky upravte, aby sa to dalo čítať. Skutočne sme zabudli, čo je to sloh? Čudujem sa, že stále používate diakritiku.
Petr Válek
Petr Válek
Podobná tapeta jako u představení nových iPhonu ????
Mio
A čo čakal?! Že dostane na predajni odškodné?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze