Nový Alcatel OT-980: Androidí vysouvák

V našich končinách dříve velmi známý a populární výrobce mobilních telefonů se chystá za několik dní představit svůj první model s operačním systémem Android. Designově se nový Alcatel velmi podobá Palmu Pre. Hlavním prodejním tahákem by měla být nízká cena.

Nižší cena samozřejmě přináší určité ústupky a na výbavě je hned poznat, kde se šetřilo. V prvé řadě jde o displej, který disponuje rozlišením pouze 24x320 bodů. Jinak je plně dotykový a rezistentní. Majitelé se budou muset také smířit s pouze 2 Mpx fotoaparátem. O běh operačního systému Android 1.6 se postará procesor Qualcomm MSM 7227 s taktem 600 MHz. Dostatečných bude i 192 MB RAM.

Z další výbavy je známa satelitní navigace a to včetně digitálního kompasu. Scházet nebude ani bezdrátové připojení prostřednictvím Wi-Fi. Vášnivé posluchače potěší přítomnost klasického konektoru 3,5 mm jack. Své využití, například při hraní her, najde i polohový senzor.

K oficiálnímu představení dojde během únorového kongresu v Barceloně. Poté se Alcatel OT-980 začne prodávat ve Francii u operátora Orange.

zdroj: FrAndroid.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze