Alcatel One Touch Idol X je u nás v prodeji za méně než 10 000 Kč

2

Svůj nejvybavenější model na náš trh vypustil Alcatel. Jedná se o model One Touch Idol X, který se pyšní velmi tenkým tělem, velkým a jemným displejem, Androidem 4.2 Jelly Bean či třináctimegapixelovým fotoaparátem.

Alcatel One Touch Idol X byl představen již v únoru na veletrhu MWC 2013 v Barceloně. Výrobce dodržel svá srpnová slova a začátkem října novinka opravdu dorazila na český trh. Tentokrát Alcatel uspokojí i náročnější zákazníky. Idol X může lákat například na pětipalcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Zlákat vás zkusí také tloušťka telefonu, která činí pouhých 6,9 milimetrů. Potěší rovněž Android 4.2 Jelly Bean, o jehož pohon se stará čtyřjádrový procesor a 2 GB RAM. Zmíněná malá tloušťka se nicméně negativně podepsala na baterii. Kapacita 2 000 mAh není nijak oslňující.

Alcatel One Touch Idol X - oficiální fotografie

Koketovat s těmi nejlepšími se Idol X pokouší s fotoaparátem, který nabízí rovných 13 megapixelů. Jeho schopnosti jsme ostatně již otestovali. Samozřejmostí je záznam FullHD videa nebo přítomnost čelní kamerky s rozlišením 2 megapixely. Úložný prostor nabízí 16 GB, avšak slot pro paměťové karty chybí. Na druhou stranu můžete využít možnosti dvou SIM karet. Obě jsou typu micro SIM.

Novinka v těchto dnech přichází na pulty českých obchodů ve třech barevných kombinacích – červené, žluté a břidlicové. Barevná odlišnost vždy platí jen pro zadní stranu. Doporučená cena je 9 990 Kč.

Zdroj: TZ Alcatel

Diskuze ke článku
marek
Vynikající mobil, mám ho již od srpna z Číny, kde je v prodeji pod značkou TCL.
16GB verze je za 320 dolarů, 32GB verze za 350, obě verze jsou Dual SIM. Hlavní devízou je fantastický IPS displej a velmi kvalitní materiály. Ale i "česká" cena za "značkový Alcatel" je ještě celkem solidní.
gojjim naches
měl jsem Alcatel Scribe,po spokojenosti přišlo rozčarování...zazděný zadek a nemožnost výměny aku někde na pařezu...Takže místo toho Samsung Galaxy Core Duos...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze