Špičkový Alcatel One Touch Idol X s FullHD displejem naživo z MWC

18

Na svém stánku Alcatel kromě jiného ukazoval také špičkový model One Touch Idol X, který nám zástupci ochotně ukázali. Jaké jsou naše první dojmy ze smartphonu, který se může výbavou poměřovat s vlajkovými loděmi jako Sony Xperia Z, HTC One a dalšími? Podívejte se na komentovaný videopohled a fotogalerii.

Alcatel na svém stánku tento špičkový model, který na světové trhy dorazí až v druhém pololetí roku 2013, prezentoval pouze za sklem na otočném podstavci, a pouze několik novinářů se k němu mohlo dostat a osahat si jej. My jsme měli domluvenou prezentaci kompletního portfolia Alcatelu bez drátů a dalších rušivých prvků, a zástupci nám ochotně odkryli také One Touch Idol, který jsme pro vás mohli v klidu natočit a nafotit. Někteří novináři ale takové štěstí neměli. Jaké jsou naše první dojmy?

Zaprvé, Idol X je neuvěřitelně tenký, 7 milimetrů je ještě méně, než má například Xperia Z, a ve výsledku je Idol X opravdu hodně velká placka. Překvapivě se ale nedrží nijak špatně. Úžasný je tenký rámeček kolem displeje, díky kterému je Alcatel užší, než například již zmiňovaná Xperia Z se stejně velkým displejem. Slícování plastů a jejich vylisování ještě není perfektní, jedná se ostatně o velmi raný předprodukční vzorek, a jak nám bylo řečeno, právě proto jej Alcatel schovává za sklem.

Tenká konstrukce ale znamená ústupek v kapacitě baterie, která má pouze 2000 mAh. Jsem velmi zvědavý, jaká bude výdrž v praxi. Displej je skutečně špičkový, jemnost je samozřejmě tak velká, že pixely už nemáte šanci vidět. Prostředí zatím nemá cenu hodnotit, jedná se o předprodukční vzorek a do finálního kousku je daleko.

Alcatel One Touch Idol X – první videopohled

Na nový Alcatel, který se na světových trzích objeví v říjnu, a na ten český by to mohl zvládnout před vánoci, se opravdu hodně těšíme. Alcatel ukazuje, že se s ním i v nejvyšší třídě musí počítat a to je dobře. Čím více konkurenčních přístrojů na trhu, tím lépe.

Technické parametry Alcatel OneTouch Idol X

Kompletní specifikace
Konstrukce140,4 × 67,5 × 6,9 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 224 × 3 168), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:28 hodin
Dostupnostříjen 2013, ?
Diskuze ke článku
Next
Od 1:16 vidim v pozadí Honzu Lásku (z konkurenčního webu - určitě víte). Věděli jste vůbec o nich? Mluvili jste s nimi? :)
Michal
Až v říjnu? Němělo to být v červenci? na propagačních materiálech jsem viděl "July".

P.S. Láska je tragéd a celá MobilMania se s Mobilenet.cz nemůže rovnat.
maxboo
co tam ta trubka z mobilmánie dělá. místo hovadin by tam měl něco dělat. zatím toho z MWC moc nepředvedli. cesta vlakem nebo županový videjka mě opravdu moc nezajímají. to mobilenet je vskutku někde jinde ;-)
Martin Both
Telefon nic moc. Honza Láska mě maximálně pobavil :-D ale musím uznat že Martin Pultzner a jeho kameraman odvádí skvělou práci ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze