Novinky v Chrome Beta pro Android

2

Google neustále pracuje na vylepšování svého internetového prohlížeče, mobilní platformu nevyjímaje. Jednou z velkých novinek, která právě přichází do zkušební verze, jsou tzv. Custom Tabs, tedy něco na pomezí webových stránek a aplikací. Vylepšení je však daleko více.

Spojení Custom Tabs poprvé zaznělo při představení Androidu M. Jedná se o okna, kam je možmé přidání dalšího obsahu, ale bez toho, aby bylo nutno opustit aplikaci. To se hodní zejména u služeb, které vyžadují registraci. Už současné verze umožňují aplikacím zobrazování webu, ale bez přístupu k přihlašovacím údajům a dalším informacím, které má prohlížeč k dispozici. Takto zobrazené okno může být puštěno na celou obrazovku a vývojář dostává další možnosti, co by s ním mohl udělat. Nabízí se možnost vlastních ovládacích prvků, vlastních animací a další prvků pro zpříjemnění uživatelského zážitku.

Pro správné fungování Custom Tabs je tak potřeba odezva od vývojářů a zřejmě nějakou dobu potrvá, než se dostatečně rozšíří. Další novinky si ale můžete užít už nyní. Jedná se především vylepšenou práci s multimédii, nové rozhraní pro práci se záložkami a také obligátní opravy chyb a vylepšení výkonu.

Stáhnout Chrome Beta

Google Play (zdarma)

Zdroje: phonearena.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Filip
Ahoj, taky se vam stava (mne porad), ze kdyz otevru Chrome a mam tam prvni kartu, zadam neco do adresare, ale nenacte se mi to? Musim smazat tu kartu (swipe) a pote otevrit novou kartu, az pak se mi ta dana stranka nacte. Nevite jak to vyresit nebo je to bug? Diky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze