Novinky Sony v roce 2013: čeká nás nové značení telefonů

3

Jen co se Sony dostal ke kormidlu smartphonů a sérii Xperia, už nás čekají změny. Sony Mobile podle všeho hodlá překopat současné označení svých zařízení a od příštího roku už nenajdeme za názvem Xperia zkratky ST, MT či LT, označující jednotlivé třídy. Od roku 2013 nás čekají kódová jména s pěti znaky, což lze vidět na třech novinkách.

Nově unikly na veřejnost celkem tři nové modely, kterých se v příštím roce dočkáme. Profil UAProf odhalil budoucí vlajkovou loď výrobce s označením Odin. Celkem se objevila tři modelová čísla: C6502, C6503 a C6506, podle všeho ale patří jednomu smartphonu a rozličné koncovky značí verze pro jednotlivé regiony a operátory. Kromě operačního systému, kterým má být Android 4.1.1 Jelly Bean, bohužel není známo nic.

NenaMark 2 přístroje C160X

Nechybí ani dvojice low-endů. Model C160X (opět rozdělen na C1604 a C1605) se objevil mimo jiné i v benchmarku NenaMark2. Díky tomu jsme zjistili, že přinese jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 1 GHz, grafický čip Adreno 200 a displej s rozlišením 480 x 320 pixelů. V základu bude mít Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Druhý low end se podle označení ponese ve velmi podobném duchu. Model C1505 neodhalil nic ze svých specifikací, předpokládá se ale, že bude následovat low-endovou oblast přístroje C160X. Uvidíme, co se nám oficiálně odhalí jako první.

Zdroje: xperiablog.net, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Velda
Super, aspoň se to bude dobře pamatovat... :-/
skileton
to autorove bohuzial... velmi nechapem ved napr. pri iphone bol skalamny ze vedel co pride
Crozz
tak snad nikdo jiný než Sony to nepotřebuje víc než kdo ostatní, 2012 modely jsou snad celá abeceda :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze