Novinky Acer Aspire R 13 a 14 naživo na IFA 2014

1

Konvertibilní počítače jsou trendem poslední doby spolu s nástupem dotykových Windows 8. Každý výrobce na to jde po svém, klasické notebooky jsou ale stále vzácnější. Acer na veletrhu IFA 2014 ukázal model R14 ve stylu Lenovo Yoga a originální konstrukci v podobě modelu R 13. Podívejte se na videopohled a fotogalerii.

Výrobci postupně zkoušejí různé druhý konvertibilních konstrukcí a postupně trh krystalizuje ty, které se nejvíce osvědčily. Acer ukázal jak novátorskou koncepci, tak styl, který přineslo Lenovo a po něm další výrobci, jako například Asus.

Acer Aspire R 13: otočit uvnitř rámu

Originálnější z obou novinek je určitě model R 13 s třináctipalcovým displejem, který lze otočit uvnitř rámu a poměrně rychle a pohodlně tak získat tablet nebo jiné konstrukce počítače. Oproti modelu R 14 a jemu konstrukčně podobným konkurentům má R 13 výhodu v tom, že pro otočení displeje nemusíte počítač nadzvednout.

Acer dobře vyřešil i aretace. Displej je dotykový, ani při silnějším dotyku na kteroukoliv část displeje se vám ale samovolně nepřetočí. Všechny modely řady Aspire R 13 nabízí špičkové displeje. K dispozici budou modely s FullHD (1920 × 1080 px) nebo velmi vysokým rozlišením (WQHD, 2560 × 1440 px). V reálu mají všechny notebooky velmi dobré pozorovací úhly i podání barev.

Acer Aspire R 14: další Yoga

Klasičtější model R 14 má již dle názvu 14palcový displej a konstrukce je podobná, jako u modelu Lenovo Yoga, tedy s možností přetočit displej na druhou stranu a Acer tak přepnout do režimu tabletu.

Více informací o výbavě obou notebooků naleznete v našem předchozím článku.