Acer aktualizuje své řady Aspire R 13 a S7: dostanou Broadwell

2

Intel vyvíjí své procesory velmi vysokou rychlostí a nejnovější generací procesorů nese název Broadwell. Tato generace je méně tepelně náročná, a také spotřebuje méně energie. Není tak divu, že Acer aktualizoval své dva nejlépe vybavené notebooky a dal jim do výbavy Intel Broadwell.

Acer oznámil, že bude do svých mobilních produktů osazovat 5. generaci procesorů Intel Core, bude se jednat o úsporné varianty Core i5-5200U a Core i7-5550U, oba procesory budou integrovat i grafický čip Intel HD 5500. Začne se svou řadou konvertibilních notebooků R 13 a řadou ultrabooků S7. Acer Aspire R 13 jsme již měli možnost otestovat, i když jen s procesorem Haswell. Notebook Aspire R 13 je vybaven poměrně originálním konvertibilním konceptem, který má vlastní nápad a není tak jen kopií Lenovo Yoga. Speciální panty Acer Ezel Aero, umožňují otočení 13,3" displeje o 360°. Díky tomu lze toto zařízení používat mnoha způsoby.

Funkční režimy
Režim Notebook standardní možnost práce na klávesnici pro maximální produktivitu
Režim Ezel přináší možnost přesunutí displeje blíže k očím uživatele pro pohodlnější čtení a surfování
Režim Stojánek usnadňuje kreslení vývojových diagramů, dělání poznámek, spolupráci s ostatními nebo kreslení, stojan je dostatečně robustní pro kreslení a jiné interakce s dotykovou obrazovkou
Režim Tablet umožňuje použití R 13 jako tabletu pro surfování na webových stránkách, hraní her nebo sledování videa. Obrazovka dokonale zapadá do rámu základny, proto se R 13 snadno drží i v režimu Tablet
Režim Stan ideální pro použití na místech, kde je omezený prostor, jako je například výklopný stolek v letadle
Režim Displej vynikající pro prohlížení fotografií, přehrávání videa nebo hraní her s ostatními

Notebooky R 13 jsou vybaveny dotykovým 13,3" displejem o rozlišení WQHD (2 560 × 1 440 px) nebo FullHD (1 920 × 1 080 px), navíc je chráněný sklem Gorilla Glass 3. Displej s „horším“ FullHD rozlišením má IPS martici, kdežto WQHD displej má dokonce IGZO martici, což je ještě kvalitnější derivát od firmy SHARP.

Acer Aspire R 13

Ultrabook Aspire S7 od Aceru, jsme také měli možnost vyzkoušet, opět se starším procesorem Intel Haswell. Notebook se vyznačuje především tím, že má celohliníkové unibody tělo, které je opravdu velmi tenké, přeci jen 12,9 mm trumfne málo který notebook, i když taková Yoga 3 Pro je tenčí, ač jen o 0,2 mm. Displej je k dispozici opět ve dvou rozlišeních, buď 1 920 × 1 080 pixelů nebo 2 560 × 1 440 pixelů, oba s IPS matricí.

Acer Aspire S7

Všechny modely, ať už S7 nebo R 13 budou osazeny 8 GB operační paměti připájenými na desce a SSD diskem o kapacitě 128 nebo 256 GB, obě možnosti počítají s osazením do RAID0 pole, díky čemuž budou zvýšeny přenosové rychlosti. Řada notebooků Aspire R 13 osazená 5. generací procesorů Intel Core bude k dispozici v Evropě, na Středním východě a v Africe v lednu za cenu od €999 (27 649 Kč s DPH). Ultrabooky Aspire S7 osazené 5. generací procesorů Intel Core budou k dispozici v Evropě, na Středním východě a v Africe v lednu za cenu od €1,199 (33 185 Kč s DPH).

Zdroje: us.acer.com

Diskuze ke článku
Tazatel
Dozvedeli jsme se, jak je mozno otacet displej, jak je uzasny, jaky ma panty, ale jaky procesor KONKRETNE ntb obsahuji, to uz ne. Takze k cemu je zprava nadepsana: Acer aktualizuje své řady Aspire R 13 a S7: dostanou Broadwell, Pavle Štroble??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze