Nové wearables od Huawei: TalkBand B2 a N1

1

Na veletrhu v Barceloně se veřejnosti představily nejenom nové telefony, ale i jejich příslušenství. V tomto ohledu se velmi činil Huawei, který vedle svých hodinek s Android Wear uvedl také TalkBand B2, který je kombinací Bluetooth sluchátka a zdravotního trackeru a také TalkBand N1, což jsou sluchátka pro příznivce sportu.

Huawei TalkBand B2: náramek a sluchátko v jednom

Huawei TalkBand řady B není ničím neznámým, jeho první generace se už prodává přibližně od podzimu loňského roku (recenzi si můžete přečíst zde). Jeho nástupce s označením B2 má vylepšený design a také samozřejmě funkce. V základu se jedná o kombinaci chytrého náramku a Bluetooth sluchátka. Jako ideální cílovou skupinu tak tisková zpráva zmiňuje například vytížené manažery, kteří jsou si zároveň rádi zasportují.

Huawei si v tomto případě dalo záležet na vzhledu i na materiálech. Konzole přístroje je vyrobena z leteckého hliníku a náramek se pak vyrábí ve dvou variantách. První je vyroben z TPU (termoplastický polyuretan), další pak z kůže. Každá varianta se bude dodávat v několika barevných provedeních: černé, stříbrné a zlaté. Verze s TPU mají certifikaci IP 57, kožené jsou pouze odolné proti postříkání. Pásek lze vyměnit za jiný s šířkou 15 mm.

Náramek vypadá dobře jak do společnosti, tak na sport.

Displej používá technologii PMOLED, má úhlopříčku 0,73 palce a je dotykový. Do výbavy dále spadá například šestiosé čidlo, které sleduje pohyby. Toho lze využít nejenom pro sledování sportovních výkonů, ale umí i sledovat spánkové fáze a na základě jejich analýzy poskytovat rady, jak zlepšit kvalitu spánku.

Čím se však TalkBand B2 liší od spousty jiných podobných náramků je integrace funkcí pro telefonování. Stejně jako v případě předchůdce je i zde integrováno miniaturní sluchátko, samotný náramek je vybaven dvojitým mikrofonem pro potlačení šumu. Zařízení dokáže poznat, jestli Bluetooth sluchátko je nebo není na náramku, a umožňuje automaticky přesměrovat zvuk (hudbu nebo hovor) do smartphonu nebo náramku B2. TalkBand B2 je také vybaven pagerem, který pomocí vibrací nebo vyzvánění umí najít váš telefon a určit jeho polohu, a to bez ohledu na model telefonu.

Huawei TalkBand B2

Tím se dostáváme k podporovaným přístrojům. Náramek se dokáže propojit s telefony s Androidem 4.0 a také s iOS 7 a vyššími. Jeho baterie má kapacitu 90 mAh, což by mělo zajistit 7 hodin hovoru, 5 dnů běžného používání anebo 12 dnů v pohotovostním režimu.

Cena černé a bílé verze s plastovým páskem činí 169 euro (4 500 Kč), zlatá verze s koženým páskem pak stojí 199 euro (5 400 Kč). V prodeji v květnu, ale zatím ne v ČR.

Huawei TalkBand N1: sluchátka pro sportovce

Huawei TalkBand N1 vypadá jako běžná sluchátka, ale má spoustu doplňkových funkcí a zajímavých parametrů. Jednou z nich je například kvalita zvuku. Sluchátka zvládnou rozsah 20 Hz až 20 kHz a abyste si ho mohli náležitě vychutnat, podporují kodek AptX pro přenos hudby v CD kvalitě skrze Bluetooth. Sluchátka mají rovněž vnitřní paměť o velikosti 4 GB. To vše při hmotnosti 18 gramů.

Huawei TalkBand N1

Mezi další funkce patří podpora hovorů přes Bluetooth a sledování sportovních výkonů. Sluchátka jsou odolná proti dešti (IP 54) a prodávat se budou v stříbrném, šedém a červeném barevném provedení. Přesná kapacita baterie nebyla specifikována, ale podle výrobce by to mělo být dost na třídenní pohotovostní režim, případně až 7 hodin přehrávání hudby.

Cena 119 euro (3 200 Kč), opět dostupnost v květnu.

Diskuze ke článku
Milada Čaloudová
Milada Čaloudová
Tento úžasný chytrý náramek od Huawei Talkband B2 si pořiďte.
Pokud sportujete, běháte nebo jezdíte na kole nebo děláte výšlapy,
změří vám vzdálenosti, časy, oznámí, kolik jste spálili kalorií.
Pokud se chvíli nehýbáte, animovaný panáček vás upozorní,
že máte začít. :) Pomocí náramku si můžete najít telefon, když
ho nemůžete zrovna najít.
Ale hlídá i váš spánek, jeho kvalitu. Ráno vás probudí vibrací.
Pomocí Bluetooth vytvoříte sluchátko a hned telefonujete.
Je toho hodně, pro co vám chytrý náramek možno doporučit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze