Volá i měří kroky: vyzkoušeli jsme Huawei Talkband B2

8

Huawei na veletrhu MWC v Barceloně představil druhou generaci svého originálního příslušenství s názvem TalkBand B2. Koncept zůstal stejný, ale zařízení se změnilo od základu. Mnohem lépe vypadá a umí více věcí. Nový náramek originálně zkombinovaný s Bluetooth sluchátkem jsme na veletrhu vyzkoušeli.

První generace TalkBandu vzbudila poměrně ohlas svou originální myšlenkou. Jedná se totiž o kombinaci fitness náramku a Bluetooth sluchátka, které je zakomponováno do něj. Zařízení tak máte na ruce a v momentě, kdy vám někdo zavolá, z něj vycvaknete sluchátko, které vložíte do ucha a hovor vyřídíte. Nemusíte sluchátko zdlouhavě nikde hledat, vždy jej máte na ruce a jedná se o šikovnou kombinaci dvou věcí v jedné.

Huawei TalkBand B2 (MWC 2015)

Ve stejném konceptu pokračuje také druhá generace, která se ale posunula v souladu s filozofií Huawei designově úplně někam jinam. Jde o elegantní kovové zařízení, které vám nebude dělat ostudu ani na obchodním jednání. Naživo vypadá skutečně dobře a hodnotně. Prodávat se bude v několika barevných variantách s pryžovým i koženým páskem. Zejména zlatá verze s koženým páskem vypadá luxusně, pásek si ale můžete vyměnit za vlastní díky standardnímu 15mm uchycení. Verze s pryžovým páskem mají certifikaci IP 57, kožené jsou pouze odolné proti postříkání.

Z hliníku je vyrobena jak základna, do které se sluchátko vkládá, tak sluchátko samotné. To má na vrchní straně zrcadlový povrch, který kryje monochromatický PMOLED displej s úhlopříčkou 0,73 palce. Displej je dotykový, odezva na dotyk bezproblémová a můžete si na něm zobrazit základní fitness údaje, stopky nebo čas. V případě příchozího hovoru samozřejmě hovor slouží i k zobrazení jména volajícího. Vycvaknutí probíhá snadno díky dvěma tlačítkům na boku náramku, zacvaknutí zpět je rovněž snadné a rychlé, správnou polohu najdete prakticky okamžitě. Sluchátko má pryžový nástavec s oporou vůči vnitřní straně ušního boltce, díky kterému v uchu drží poměrně dobře, toto řešení ale nemusí samozřejmě vyhovovat každému.

Huawei TalkBand B2

Sluchátko je vybaveno dvojitým mikrofonem pro potlačení šumu. Zařízení dokáže poznat, jestli Bluetooth sluchátko je nebo není na náramku, a umožňuje automaticky přesměrovat zvuk (hudbu nebo hovor) do smartphonu nebo náramku. TalkBand B2 umí také vzdáleně prozvonit váš telefon.

Sluchátko, které z náramku vyjmete, je také kovové

Zajímavostí je, že TalkBand B2 jakožto fitness zařízení lze připojit jak k Android zařízení, tak tabletu nebo telefonu s iOS. Huawei poskytuje i vlastní fitness aplikaci, která ale spolupracuje s platformou Google Fit a dalšími partnerskými aplikacemi. Huawei se chlubí také velmi přesným měřením pohybu díky šestiosému gyroskopu. Náramek pozná, jaký typ pohybu provádíte (chůze, běh, turistika, cyklistika a další), umí také monitorovat váš spánek.

Cena černé a bílé verze s plastovým páskem činí 169 eur (cca 4 500 Kč), zlatá verze s koženým páskem pak stojí 199 eur (5 400 Kč). V prodeji bude v květnu a měl by se dostat také do České republiky.

Diskuze ke článku
Adam
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to bude s dostupností tady u nás. Ve videu říkáte že se s ním u nás zatím nepočítá, ale v článku je uvedeno, že by s k nám někdy v květnu měli dostat.
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Chtěl jsem TalkBand B1, ale tohle je mazec. I těch 4500,- za to asi dám.
Lightweight
Offtopic,ale kedy budu u nas LG Watch Urbane,alebo este lepsie Urbane LTE,mohli by ste sa spytat zastupenia?
Frantisek Zboril
Frantisek Zboril
za mě asi nejlepší novinka z Barcelony, ale ta cena je dost přemrštěná a nevím jak by to vypadalo nosit tohle i sony smartWatch 3, ale určitě o tom budu uvažovat. Vážně povedený kousek a jsem si jistý, že si své zákazníky najde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze