Nové patenty Microsoftu slibují vylepšení mnoha zařízení

Za poslední dobu si Microsoft nechal patentovat hned několik zajímavých nápadů. Patří mezi ně například chytré baterie, ekonomičtější Wi-Fi zařízení, místní zvukové zprávy a nakláněcí uživatelské prostředí.

Microsoft se s patenty činí a server Microsoft news nyní přinesl seznam těch nejzajímavějších za poslední dobu. Pojďme se na ně podívat.

Baterie s výpočetními, snímacími a komunikačními schopnostmi

Tento patent by mohl dovolit rozšíření chytrých vlastností i do zařízení, které je doteď neměli k dispozici. Integrováním výše zmíněných funkcí do baterie by se mohlo rozšířit využití „hloupých“ přístrojů o chytré prvky

Twitter system icon
Dočkáme se integrace Twitteru do nástěnných hodin?

Úspornější Wi-Fi tethering

To by v praxi znamenalo integrování chytrého přepínače, který by měnil režim Wi-Fi na zařízení, jež tethering provádí, z normálního na režim spánku v případě, kdy není Wi-Fi využívána. Technika je popsána jako adaptační algoritmus, který určí používaný mód podle vzoru výměny paketů každé aplikace, kterou Wi-Fi používá.

Wi-Fi tethering už nám nebude zbytečně plýtvat energií.

Místní zvukové zprávy

Tento dokument popisuje různé techniky pro implementaci zvukových zpráv na mobilních zařízeních. Tato novinka by dovolila telefonu například odpovídat na telefonní hovory, které by byly zároveň nahrávány a uloženy do zvukového souboru. O praktickém využití se dá jen polemizovat. Využít by se dala například v případě, že jste někde na schůzce a chcete osobě, která vám volá, dát najevo, že jste zaneprázdněni.

Zvukové zprávy se nejspíše dočkají nejedné novinky.

Naklánění uživatelského prostředí

Mělo by jít o možnost změny vzhledu uživatelského prostředí po naklonění zařízení. Tímto by mohlo dojít k zobrazení jakéhosi vícerozměrného menu při naklonění zařízení na jednu stranu, které by umožnilo uživateli otevřít například jinou záložku v prohlížeči, nebo v menu.

Gyroskop bychom nyní mohli používat i na ovládání UI.

Uvidíme co Microsoft připravuje a jsme zvědavi na uvedení těchto nových patentů do praxe.

Zdroje: microsoft-news.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze