Nové notebooky Lenovo ThinkPad: inovovaný vzhled a lepší výbava

6

Společnost Lenovo představila vylepšené notebooky ThinkPad. K novinkám patří design inspirovaný samotnými uživateli a vyšší výdrž baterie při současném zachování plné konektivity, která je pro firemní zákazníky důležitá.

ThinkPad T440p a T540p: Notebooky pro byznys

ThinkPad T440p a T540p budou poháněné procesory Intel Core i3, i5 a i7. Díky rozšířené výdrži na baterii je s nimi možné pracovat téměř 14 hodin u ThinkPad T440p a téměř 13 hodin u ThinkPad T540p.

Grafický výkon zajištuje NVIDIA GeForce GT730M a v kombinaci s až 16 GB RAM zajistí relativně vysoký výkon. Jako datové úložiště poslouží SSD nebo HDD o kapacitě až 1 TB. U určitých modelů bude k dispozici 4G připojení. Z výčtu konektorů zde máme mini-Display port, VGA, čtyři USB 3.0 porty a čtečku SD karet.

ThinkPad W540: Nejvýkonnější a nejmobilnější pracovní stanice Lenovo

Nová pracovní stanice Lenovo ThinkPad W540 s 15,5palcovým displejem o rozlišení 2880 × 1620 je nejtenčí a nejlehčí mobilní pracovní stanicí, alespoň dle Lenova. Hmotností činí pouhých 2,47 kg a displej je samozřejmě typu IPS.

Procesory mohou být až čtyř-jádrové Intel Core i7 a maximální kapacita paměti RAM je až 32 GB. Stanice je vybavena podsvícenou klávesnicí s numerickým blokem. ThinkPad W540 obsahuje grafickou kartu NVIDIA Quadro, která je určena pro profesionální použití. Pro ukládání dat je určené až 2TB diskové pole RAID. Integrován je i konektor Thunderbolt a lze taktéž nastavit barvy displeje pomocí kalibrátoru barev X-Rite.

Řada ThinkPad L: Dostupné notebooky z řady ThinkPad

ThinkPad L440 a L540 poskytují výkon pracovních notebooků za přijatelnou cenu. Modely jsou poháněné 4. generací procesorů Intel Core a některé modely budou vybavené vPro technologií. Notebooky z řady L nabízejí připojení přes WiFi, Bluetooth 4.0 a Ethernet.

Součástí výbavy je také duální HD mikrofon s potlačením šumu, HD kamera a HD+ displej u L440 a Full HD displej u L540. Zároveň mají certifikaci na využití Microsoft Lync pro videohovory a konference.

Řada ThinkPad E: Zaměřeno na malé a střední podniky

Nové modely ThinkPad E440 a E540 se pyšní tenčím, lehčím a vylepšeným výkonem díky nejnovější čtvrté generaci procesorů Intel Core. Procesor může být až čtyř jádrový Intel Core i7. Grafický výkon bude obstarávat volitelná diskrétní grafika NVIDIA GT 740 a úložiště o kapacitě až 1TB. Operační paměť může mít kapacitu až 16 GB.

Menší, 14“ model bude mít displej s rozlišením maximálně HD+ a větší patnácti palcový model může mít panel o rozlišení až FullHD. Volitelné je i dotykové ovládání. Nové modely řady ThinkPad E jsou vybavené OneLink technologií, která zprostředkovává připojení dokovací stanice ThinkPad OneLink za pomoci jediného kabelu. Kromě napájení umožňuje připojení videa přes HDMI, USB 3.0, Gigabit Ethernet a audio.

Cena a dostupnost

ThinkPad T540p a T440p budou dostupné ke konci listopadu za cenu od 31 329 Kč s DPH, resp. od 27 999 Kč s DPH. ThinkPad W540 bude dostupný v prosinci od 54 000 Kč s DPH. ThinkPad L440 a L540 budou dostupné koncem listopadu za cenu od 18 380 Kč s DPH, resp. od 18 860 Kč s DPH. ThinkPad E540 bude k dispozici také koncem listopadu za cenu od 21 160 Kč s DPH pro vyšší konfigurace a ThinkPad E440 bude k dispozici koncem roku 2013 od 18 000 Kč s DPH.

Diskuze ke článku
Standa
Diskrétní grafika je moc prima věc. Bude určitě tak diskrétní, že na mě nic nepráskne. Ale myslím, že sem patří spíše slovo "samostatná", popř. "dedikovaná", pokud bychom tedy nutně chtěli použít anglicismus.
Scarab
No opticky to vypadá pěkně, ale taky by mne zajímala mechanická kvalita - bohužel i Lenovo jde s kvalitou mechanického provedení dolů - stačí si vedle sebe postavit současnou řadu T a cca 6 let starou, případně to porovnat s už nevyráběnou řadou R - ta byla nezničitelná.
No a kromě toho mne mrzí i absence čtečky otisků prstů na víku - pokud ntb. zasunu do doku, musím pouze pro použití čtečky odklopit víko, což je poněkud nepraktické - vzhledem k tomu, že se jedná o vrcholné řady za poněkud nesmyslné ceny, tohle mohli mít vyřešeno.
docent
mám zkušenost s t540p, mechanická kvalita šla dolu podle mě
-horší klavesnice
-horsi trackpad / trackpoint
-změna designu napájecího konektoru
-velmi špatný TN displej a to se chlubí na lenovo.com, že 1900x1080 je IPS, když tohle invertní divadlo je IPS tak já sem Popelka
atd atd
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Mohli by na 14" model dát numerickou klávesnici...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze