Lenovo ThinkPad Yoga: ohebný ultrabook určený pro business

2

Vícerežimový Ultrabook ThinkPad Yoga, který společnost Lenovo představila na letošním veletrhu spotřební elektroniky IFA v Berlíně, je již dostupný také na českém trhu. Novinka navržená speciálně pro korporátní sféru si propůjčuje čtyřrežimový design modelu IdeaPad Yoga, zároveň však přichází s bezpečnostními funkcemi.

Bezpečnostní funkce jsou pro firemní segment trhu velice důležité. Navíc je počítač vybaven unikátním systémem „lift and lock“, který usnadňuje použití v režimu tablet tím, že automaticky zamkne klávesy a zarovná je do jedné roviny.

ThinkPad Yoga je tvořen ze slitiny hořčíku a jeho displej je kryt Corning Gorilla Glass sklem. Displej může mít rozlišení HD Ready nebo FullHD v obou případech se jedná o IPS. Víko Ultrabooku je stejně jako u IdeaPad Yoga možné překlopit až o 360° a použít tak zařízení ve čtyřech různých režimech, a to jako klasický notebook, stojánek, stan a tablet.

Práce v režimu tablet je navíc pohodlnější díky jedinečnému systému „lift and lock“. Vysoký komfort při používání zajišťuje také pětitlačítkový clickpad a volitelně digitální pero. Lenovo ThinkPad Yoga v byznysovém provedení je poháněn čtvrtou generací procesorů až Intel Core i7 a vybaven je operačním systémem Windows 8.1. Pochlubit se může až 8hodinovou výdrží na baterii a kapacitou pevného disku až 1TB.

Díky tloušťce, která činí necelých 19 mm a hmotnosti 1,57 kg (v závislosti na konfiguraci) ho ocení zejména podnikatelé, kteří tráví hodně času na cestách. Vybrané modely ThinkPad Yoga podporují technologii NFC (Near Field Communication), která umožňuje snadno sdílet dokumenty, prezentace či kontakty s jinými zařízeními.

Pro rozšířenou pracovní plochu se samostatně prodávaná dokovací stanice Lenovo OneLink, která je vybavena USB porty, mini-HDMI připojením, gigabitovým Ethernetem a dalšími možnostmi. Lenovo ThinkPad Yoga je již dostupný za cenu od 24 790 Kč s DPH.