Nové Moto M představeno: velký displej v kovovém hávu

4

Lenovo dodrželo svůj slib a představilo dnes v Číně nové Moto M, první smartphone z nové řady M. A rozhodně se je na co těšit. Telefon oplývá velkým 5,5palcovým displejem v pěkném kovovém těle a nechybí ani výkon díky procesoru Helio P15 a 4 GB RAM. V prodeji bude v Číně již od 11. listopadu.

TIP! Lenovo slaví, celosvětově se již prodalo milión kusů modelů Moto Z

Lenovo Moto M

Nové Moto M vypadá opravdu pohledně. Telefon je osazen velkým 5,5palcovým Full HD displejem s technologií Super AMOLED, který kryje zakřivené 2.5D sklo. Pod ním tepe osmijádrový MediaTek Helio P15 podporovaný 4 GB RAM. Interní úložiště činí 32 GB a je možné jej rozšířit pomocí microSD karty až o 128 GB. To celé má za úkol rozpohybovat Android 6.0.1 Marshmallow a energii bude dodávat 3 050mAh baterie schopná Turbo nabíjení skrz USB-C.

Lenovo Moto M

Hlavní 16Mpx fotoaparát přichází s dvoutónovým LED bleskem a technologií PDAF (phase-detection auto-focus), což přispívá k bleskovému ostření, na přední straně pak čeká 8Mpx selfie kamerka. Pod zadním fotoaparátem našla domov také čtečka otisků prstů potažená speciální nano vrstvou pro odpuzování vody. Podobně jako ostatní Moto telefony, i nové Moto M má pěkné celokovové tělo se zakulacenými zády a dočkali jsem se i podpory Dolby Atmos pro výborný audio zážitek díky 360°zvuku.

Detailní prohlídka obou barevných variant

Moto M přijde ve zlaté a stříbrné barvě, přičemž cena byla stanovená na 294 dolarů – tedy cca 9 tisíc korun po připočítání daně. Předobjednávky budou spuštěny zítra na stránkách Lenova a dalších online prodejců. Samotný začátek prodeje započne poté již 11. listopadu prozatím pouze v Číně.

Technické parametry Lenovo Moto M

Kompletní specifikace
Konstrukce151,4 × 75,4 × 7,9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetMediaTek helio P15, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1 GHz, GPU: ARM Mali-T860 MP2
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostlistopad 2016, 8 700 Kč

Zdroje: mobile.pconline.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
ICE
Nově představený telefon a Android 6. Vážně by si to měl Google pohlídat, protože takhle bude vždy aktuálnost Androidu naprosto tristní
Ruda
A dneska ještě má být nějaké info o Lenovu P2 ne?
Nguyen
velký dispej v mobilu má úhlopříčku 6 palců a víc, uvedený mobil má displej běžné velikosti

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze