Nová verze Androidu nejspíše přinese nový kernel 3.8

To, že se chystá další verze operačního systému Android s názvem Key Lime Pie, už víme delší dobu. Právě teď ale začal Google podnikat razantnější, a především viditelnější kroky k jeho brzkému uvolnění, jak se můžeme dozvědět v jeho vývojových repositářích.

Google právě začal pracovat na svém sestavení linuxového jádra, založeného na větvi 3.8, která by mohla poukazovat na přípravu nové verze operačního systému Android. Prozatím nejnovější verze 4.2.2 Jelly Bean pro zařízení Nexus použvá jádro ve verzi 3.4. Výrobci pak většinou vychází i z jiných, často starších verzí linuxového jádra.

Android Key Lime Pie

Založení nového repositáře s linuxovým kernelem 3.8 by tak mohlo poukazovat na to, že připravovaná verze Androidu Key Lime Pie nejspíše nebude daleko. A to rozhodně není jediná skvělá zpráva. Linux 3.8 má být totiž efektivnější, což povede k nižší náročnosti na hardwarové prostředky a díky menšímu objemu vlastního kódu tak v paměti zařízení zbude více místa na aplikace a data uživatele. Samozřejmostí zůstává, že Android půjde kombinovat také se staršími verzemi Linuxového jádra, tak jako tomu bylo doposud.

Celkově lze tedy říci, že se u Key Lime Pie skutečně na co těšit, raději ale nepředbíhejme. Je totiž možné, že novou větev Google začal testovat pro něco zcela jiného.

Tip: Android Key Lime Pie už byl spatřen v benchmarku.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Pepa
SG Nexus 3.064
HUdasp
To je moc pěkné, ale to jádro dostane asi tak pouze Nexus 4 a Nexus 10. Zbytek dle tradice pojede na starším.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze