Android 5.0 Key Lime Pie dorazí zřejmě v květnu

5

Letos se bezpochyby dočkáme zcela nové verze operačního systému od Googlu. Nepůjde tedy již o další Jelly Bean, ale opět o nový název. Nyní se zdá, že se představení Androidu 5.0 dočkáme v květnu.

Android 5.0

O Androidu 5.0, který se bude jmenovat Key Lime Pie, tedy limetkový koláč, se ví již delší dobu. Stále však nebylo jasné, kdy bychom se ho mohli dočkat. Nové informace přinesl výrobce procesorů Qualcoom, který na svých plánech do budoucna odtajnil přítomnost Androidu 5.0. Představení by mělo proběhnout ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Jako pravděpodobný se jeví termín 15. května, kdy Google pořádá svou tiskovou konferenci.

Začátkem třetího čtvrtletí by pak měl Android 5.0 dorazit na telefony a tablety Nexus. Následovat samozřejmě budou i další telefony a Qualcomm připravuje i zcela nový hardware. Mělo by jít o procesor APQ8084 se čtyřmi jádry, taktem 2,3 GHz a grafickým akcelerátorem Adreno 420.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Tomason
Jejda a celý kolotoč tu bude znova!!
Aluminimum
Jen jsem zvedav co budou delat az dosahnou maximalni frekvence procesoru. U pc je to stale neresitelne...(nepocitam taktovani)
Albert
Jsem clkem zvědavý, co Google nachystá, protože mám Nexus 7 a než si něco aktualizuji, zajdu do datartu a pohaším jim ten jejich, kdyby bylo neco špatně. Jen tak na zkoušku...:)
Antidroid
Kym 5 dostane vacsina mobilov tak vide uz aj 7

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze