Nová síť Find My Device od Googlu spuštěna. Pixely 8 najde i zcela vybité

Nová síť Find My Device od Googlu spuštěna. Pixely 8 najde i zcela vybité
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nově bude možné pokročile vyhledávat i další chytré příslušenství
  • Vylepšená služba začíná fungovat nejprve v USA a Kanadě
  • Podmínkou je zařízení minimálně s Androidem 9

Google během loňské keynote Google IO oznámil velké vylepšení v rámci platformy Find My Device neboli Najdi moje zařízení, tedy ekosystému „dohledatelnosti“. Po poměrně výrazném zpoždění se služba konečně uvádí v život, o čemž samozřejmě americká společnost náležitě informuje na svém blogu.

Find My Device

Přepracovaná síť Google Find My Device, která v české mutaci s největší pravděpodobností využije současný název Google Najdi moje zařízení, bude postupně spuštěna po celém světě, přičemž nyní je síť využitelná v USA a Kanadě. Podmínkou je, aby vaše zařízení mělo alespoň Android 9 Pie, jenž byl představen už před téměř 6 lety.

Podstatnou novinkou je, že nově nebudete moci vyhledat pouze telefony či tablety, ale také další spárovaná zařízení jako sluchátka, hodinky či trackery. Předpokládá se, že síť bude mít přes miliardu různých zařízení. Vyhledávat je bude možné i v případě, že budou v danou chvíli offline. Ještě pokročilejší možnosti nabídnou nejnovější modely Pixel 8 a Pixel 8 Pro. V jejich případě je díky specializovaném hardwaru najdete i v momentě, kdy budou vypnuté nebo budou mít zcela vybitou baterii.

Find My Device

Již od května bude v aplikaci možné nalézt Bluetooth trackery Chipolo a Pebblebee, které jsou vyvinuté přímo pro tuto síť. Nebude jim chybět ani výstraha v případě, že se je pokusí vyhledávat neznámé zařízení. V průběhu letošního roku se seznam zařízení rozšíří o značky eufy, Jio, Motorola a další.

Někdy se může stát, že ačkoliv budete už prakticky u hledaného zařízení, stále jej nebudete moci nalézt. Pro tyto případy je v aplikaci tlačítko „Najít v okolí“, které vám přesně ukáže, kde hledané zařízení je. Pomocí může i chytrá domácnost s produkty Nest. Jejich přítomnost bude moci aplikace Find My Devices využít k tomu, aby blíže určila polohu hledané věci. Google chystá pravidelné rozšiřování podpory dalších zařízení, například již nyní to slibuje například u značek JBL či Sony, což jsou tradiční výrobci chytrých reproduktorů a sluchátek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze