Nokie Lumia 710 a 800 dostávají update: přináší Wi-Fi hotspot

15

Nokia konečně uvolnila očekávanou aktualizaci Windows Phone 7.5 Refresh (Tango) pro dva modely Lumia, konkrétně Lumia 710 a Lumia 800. Ta se tento týden začne šířit a přístroj by vás měl na její přítomnost upozornit. Aktualizace přináší zejména Wi-Fi tethering a několik nových funkcí.

První novou a dlouho očekávanou funkcí je sdílení mobilního internetu přes Wi-Fi, neboli Wi-Fi tethering. Oba přístroje se promění ve Wi-Fi hotspot, ke kterému můžete připojit například svůj notebook a ten připojit k internetu. Další novou funkcí je flip-to-silence, který po otočení displeje směrem dolů ztlumí všechny zvuky včetně vyzvánění, budíku, upomínky v kalendáři a dalších upozornění.

Zleva Nokia Lumia 610, 800, 900 a 710

Kromě updatu ke stažení i nové aplikace

Ruku v ruce s praktickou funkcí ztlumení zvuku přichází i Contact Share, který vám dovolí sdílet kontakty a vizitky prostřednictvím SMS. Funkce, která byla přítomna v telefonech Nokia od nepaměti. Poslední novou funkcí je Play To. Prostřednictvím ní dokážete streamovat multimediální obsah vašeho smartphone skrze DLNA do jiných domácích zařízení, jako je televize či projektor.

Nakonec se dostáváme k aplikacím, které se v mnohém soustředí kolem fotoaparátu a vizuálních úprav, a které bude možno stáhnout z Marketplace. Nejdůležitější aplikací je Camera Extras, kterou si budete moci stáhnout z obchodu Marketplace. Ta přidává hned několik vychytávek, kde nechybí například skupinové focení, které díky pokročilému algoritmu vybere ty nejlepší fotografie z pěti rychle vyfocených snímků. Action Shot v rychlém sledu nafotí několik snímků a vy si pak vyberete ten nejlepší. Potěší také přidání samospouště a nakonec i panoramatické funkce, která doposud chyběla.

Aktualizace přichází postupně na všechny chytré telefony Nokia Lumia 710 a Nokia Lumia 800, nemusí však být dostupná okamžitě pro všechna zařízení. Pokud se aktualizace nenabídne, doporučujeme vyzkoušet dostupnost následující den, případně zkusit vyhledat aktualizaci v programu Zune na počítači. Samotná aktualizace musí proběhnout po připojení telefonu přes USB k aplikaci Zune.

Zařízení Nokia Lumia 610 a Nokia Lumia 900 jsou Wi-Fi tetheringem a funkcí flip-to-silence již vybaveny. Aplikace Camera Extras a Contact Share budou brzy dostupné na Marketplace.

Zdroje: TZ Nokia

Diskuze ke článku
Lukáš Cizek
Odedneška šířit? Já už ho mám ale 3 dny...
gonza
on si tento mobil nekdo kupuje?
meh...
Na šedivku z polska za 3300,- se dá zvyknout...
Luboš
Aplikaci Contact Share bude taky nutné stáhnout z Marketpace? Pokud ano, je již k dispozici? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze