Nokia údajně jedná s Microsoftem o Windows Phone 7

Finský výrobce telefonů údajně připravuje smartphony s operačním systémem Windows Phone 7. Dočkáme se tedy nakonec mobilu s jejím logem, ve kterém poběží systém od Microsoftu, který po léta, i ještě jako Windows Mobile Nokia zarytě odmítala?

Na známém ruském serveru mobile-review se objevila zajímavá zpráva tom, že ještě stále relativně nový představitelé Nokie diskutují s pohlavári od Microsoftu o případném použití systému Windows Phone 7 do telefonů finského výrobce. Vzápětí však Niklas Savander, výkonný viceprezident a generální manažer pro trhy v oblasti Asie z Nokie prohlásil, že největší světový výrobce mobilních telefonů nemá žádné plány jak pro Android, tak pro platformu Windows Phone.

Přejde Nokia po tolika letech alespoň zčásti na cizí systém?

I my jsme k této informaci trochu skeptičtí. Nokia totiž velmi dlouhou dobu velmi zatvrzele odmítá pustit do svých telefonů jiný systém, něž svůj již poněkud zastaralý Symbian. Kromě toho také ve spolupráci s Intelem dost dlouhou dobu vyvíjí systém MeeGo určený tabletům, netbookům a hlavně nejvýkonnějším smartphonům. Navíc Windows Phone nenabízí Nokii takové možnosti v oblasti vydělávání peněz na prodeji aplikací, jako Symbian přes Ovi Obchod. Podle Niklase Savandera by navíc Nokia ztratila konkurenční výhodu nad ostatními. Uvidíme. Podle nás jiný systémem než Symbian a MeeGo v Nokii ještě pěkných pár let neuvidíme.

Zdroje: pocketnow.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze