Nokia představila nové mobilní a bezdrátové nabíječky

6

Finská Nokia představila dvojici nového příslušenství. V obou případech je o nabíječky. První potěší majitelé špičkových Lumií, neboť jde o bezdrátový typ. Druhá pak nemusí sloužit pouze Nokiím. Jde totiž o nový typ přenosné nabíječky ve tvaru válce.

Bezdrátová nabíječka Nokia DT-601

Nejprve se podíváme na novou bezdrátovou nabíječku. DT-601 navazuje na starší DT-900, avšak je menší, lehčí a tím pádem přenosnější. „DT-601 je malá, kulatá a s identickými barvami jako telefony Lumia. Malé rozměry a pestré barvy připomínají dětské lízátko“, říká o nabíječce Jaakko Huokkola, produktový manažer pro bezdrátové nabíjení Nokia. Nabíječka má v průměru 65 milimetrů a tloušťka činí jen 9 milimetrů. Hmotnost se zastavila na 55 gramech. Potěší 1,5 metrů dlouhý přívodní kabel. Nechybí praktický popruh, kterým vyvážete případnou přebytečnou délku kabelu.

Nokia DT-601 - bezdrátová nabíječka

Nabíječka je vyrobena z polykarbonátu a vrchní část potažena měkčeným materiálem. Tím je nejen příjemná na omak, ale také telefon položený na nabíječce lépe drží. Indikaci nabíjení má na starost malá LED dioda. Bezdrátová nabíječka DT-601 plní standard Qi a je tak komaptibilní nejen s příslušnými telefony řady Lumia, ale také dalšími zařízeními s tímto standardem. Dostupná bude během září ve žluté, červené, azurové, černé a bílé variantě za 29 euro, v přepočtu 750 Kč.

Přenosná USB nabíječka Nokia DC-19

Druhým přírůstkem je přenosná USB nabíječka ve tvaru válce. Ta navazuje na starší modely a opět ji je možné nabíjet skrze počítač nebo příslušnou koncovku nabíječky. Na délku měří 99,5 milimetrů a průměr činí 25,4 milimetrů. Hmotnost 78 gramů je příjemná především s přihlédnutím na fakt, že kapacita činí 3 200 mAh. Průměrný telefon dnešní doby tak nabijete téměř dvakrát.

Nokia DC-19 - přenosná USB nabíječka

Novinkou je shluknutí obou konektorů na jednu stranu. Na druhé straně se již nachází pouze malé tlačítko, kterým zjišťujete stav nabití přenosné nabíječky. Nad tlačítkem jsou čtyři malé diody, které svým svícením ukazují stav nabití. Jednoduché a praktické. Nová přenosná nabíječka bude dostupná koncem měsíce ve žluté, modré a bílé variantě za 29 euro (750 Kč).

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
l0lz
Ta prenosná nabíjačka vyzerá jak dildo :D
Vyko Just
Vyko Just
myslím že Power Monkey Extreme se nic nevyrovná :)
Daweet
používám tohle http://www.goxdream.cz/xvibe/6-MODELY/2-X-POWER-PLUS
POWER BANKA s Reproduktorem, poslouží i jako stojánek při přehrávání videa.
David
Je to na všechny nokie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze