Nové příslušenství Nokia: bezdrátová nabíječka a kryt pro Lumii 1520

3

Nokia v Abu Dhabí nepředstavila jen nové chytré mobilní zařízení, tabletofony, tablety a smartphony. Na řadu přišlo i příslušenství. Pravděpodobně toho bude brzy daleko víc, prozatím ovšem víme pouze o dvou nových exemplářích – pouzdru a bezdrátové nabíječce.

Nokia Lumia 1520 - oficiální fotografie

Preview - Nokia Lumia 1520: šestipalcový Windows Phone oficiálně

Obojí se týká dnes nově představené vlajkové lodi Nokie, tabletofonu Lumia 1520 s velkým, 6palcovým displejem, nejvýkonnějším čipsetem Qualcomm Snapdragon 800 či fotoaparátem s rozlišením 20,7 megapixelů.

Pouzdro ála iPad

Nokia předně připravila zajímavé pouzdro s označením CP-623. To je samozřejmě dělané na míru telefonu. Díky tomu, že Lumia 1520 stojí na pomezí mezi smartphonem a tabletem, vypadá pouzdro již více tabletově. Jeho přední strana je tvořena již zlidovělým, skládatelným krytem, se kterým kdysi poprvé přišel Apple u svého iPadu. V tomto případě ovšem kryt bohužel postrádá magnetické senzory, které hlídají pozici krytu (otevřený/zavřený), a podle toho zapínají či vypínají displej.

Pouzdro taktéž postrádá cívku pro bezdrátové nabíjení, jako některá dřívější pouzdra od Nokie. Na pultech obchodů si budete moci vybrat z červené, černé, bílé či žluté barevné varianty pouzdra. Prodej bude zahájen přibližně souběžně se samotným tabletofonem, cena je prozatím neznámá.

Nabíječka pro bezdrátové nabíjení a externí zdroj energie v jednom

Další příslušenství vypadá sympaticky. Jedná se o poměrně kompaktní (rozměry: 134 x 69 x 12 milimetrů, hmotnost: 150 gramů) krabičku ve tvaru obdélníku se zaoblenými rohy. Designové linie jsou přerušeny pouze logem Nokia a na boku konektorem pro připojení micro USB kabelu. Nabíječka podporuje mezinárodní univerzální standard pro bezdrátové nabíjení Qi, takže i když oficiálně bude nabízena jako příslušenství pro Lumii 1520, bude vám fungovat se všemi dalšími zařízeními kompatibilními s touto technologií, například s Nexusem 4. Nutno ještě podotknouti, že DC-50 v sobě rovněž obsahuje akumulátor s kapacitou 2 400 mAh. Můžete ji tedy využít nejen doma či v kanceláři, ale také jako zdroj energie na cesty. To je určitě oproti standardním bezdrátovým nabíječkám či naopak běžným externím zdrojům velké plus.

O dostupnosti nabíječky DC-50 platí to samé, jako o pouzdru CP-623, na našem trhu bude dostupná zřejmě až s příchodem Lumie 1520, pravděpodobně až v příštím roce. Skladba barevných variant je trochu jiná. V tomto případě se můžete těšit na červenou, bílou, žlutou, a také modrou.

Zdroje: nokia.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
abcd
K čemu cívka v pouzdře, když ji má samotná Lumia 1520? Zbytečný rejpání, ne?
Milan Kutaj
Milan Kutaj
K tej nabíjačke by ste mohli ešte doplniť aj tech. špecifikácie. Taktiež ste mohli spomenúť, že má vstavanú batériu :)
Tomáš
Mohli by nabídnout další "stojánkové" nabíječky více barev :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze