Nokia MD12: bezdrátový reproduktor s NFC a důrazem na basy

4

Nokia včera představila nejen trojlístek nových Lumií, ale také nové příslušenství v podobě bezdrátového reproduktoru MD12, který se svou Lumií spárujete pomocí NFC. Samozřejmostí je provedení v mnoha barevných variantách.

Původem finský výrobce si na svém příslušenství vždy zakládal. Aktuálně nejnovější počin nese označení MD12 a jedná se o poměrně velký, bezdrátový reproduktor. Hmotnost činí 180 gramů, tedy přibližně jako dnešní tabletofony. Velikost a hmotnost se odrazila v kvalitě reprodukce, na které si Nokia zakládá. Sama uvedla, že kladla důraz především na basy. Potěší, že má reproduktor dostatečně silnou baterii a vydrží hrát až 15 hodin.

Nokia MD12

Kromě hudby však může sloužit i jako hlasité handsfree pro hovory. Ke spárování poslouží NFC, stačí se tedy s příslušnou Lumii k reproduktoru jen přiblížit. Dále již přenos probíhá samozřejmě přes Bluetooth. Alternativou je však možnost připojit telefon přes dodávaný kabel s 3,5mm jack konektorem. Reproduktor MD12 bude nabízen v bílé, žluté, oranžové a zelené variantě za 39 €, což je v přepočtu zhruba 1 100 Kč. Dostupnost prozatím není známa.

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
Jiří Holba
Jiří Holba
takze na androidu to nepojede? skoda...zrovna neco takoveho hledam.
sy35
Tak je jasné že hmotnost 180 g se na kvalitě basů odrazí, ale pozitivně sotva;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze