Nokia Lumia s 41Mpx fotoaparátem: další informace

17

Poslední dobou se začíná vynořovat stále více informací o připravované vlajkové lodi výrobce Nokia, která převezme štafetu nejlepšího mobilního fotoaparátu od modelu 808 PureView. Nokia EOS, jak je modelu přezdíváno, by měla přinést také AMOLED displej a samozřejmě nejnovější Windows Phone 8.

Právě přechod na modernější operační systém má být vedle fotoaparátu jedním z hlavních taháků modelu a můžeme-li věřit zprávám z Nokia Blogu, finský výrobce v současné době testuje rozličné hardwarové specifikace.

V plánu jsou dvě verze modelu EOS a sice dvoujádrová a čtyřjádrová. Podle posledních zpráv to ale vypadá spíše na dvoujádrovou verzi, která tolik nezatěžuje baterii. Ta by měla mimochodem disponovat kapacitou 2000 mAh, což ale není nijak mnoho.

Mluví se i o dalších specifikacích, tou nejžádanější je samozřejmě fotoaparát. Ten by měl být velmi podobný 41Mpx fotoaparátu modelu 808 Pureview s optickým stabilizátorem, LED a xenonovým bleskem, OIS a mnoha rozličnými funkcemi. Samozřejmostí bude celá řada úprav, a to jak fotoaparátu samotného, tak uživatelského prostředí. Prý se testuje dokonce schopnost natáčet videa v rozlišení 2K a 4K, je ale málo pravděpodobné, že se tato funkce dostane do finálního produktu.

TIP: Přečtěte si také naši recenzi na Nokii 808 Pureview.

Mezi další kroužící spekulace pak patří AMOLED displej s HD rozlišením, slot pro paměťové karty microSD, FM rádio či microHDMI port. Nic z toho zatím nebylo oficiálně potvrzeno, podobné informace však vycházejí z několika zdrojů. Dá se tedy předpokládat, že alespoň něco z toho bude pravdivé.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
OBKO
Ja ako, maximalne spokojný zákazník ktorý investoval do Nokie 808 PureView, som týmto informáciam nesmierne rád. Po kupe 808 PureView som zistil že mi iba zavadzia doma celkom kvalitný kompakt HP, a digitálna kamera SONY. Dúfam že ďalší nástupca mojej 808 PureView bude nejaká namakaná Lumia z namakyným desingom. Tá 808 PureView je po desingovej stránke, taká sivá myška, ktorá sa stratí v dave. Skoro nikto z mojích známich si nevšimol, že som vymenil Nokia N8 v čiernom silikonovom puzdre za Nokia 808 PureView čiernu....xixixixi Držím Nokii palce....
Equus
Už se nemůžu dočkat, až to vyjde. Hned bych si ho koupil. Protože 920 je moc velká a 820 má slabý foťák. Na své N8 jsem si zvykl na "kvalitní" fotky a tak čekám, s čím Nokia přijde. Hlavně, ať to není větší než 4,3 palce. Kdo to má nosit ty jejich plácačky.
fero
Jojo geniální mobil, na tohle tu všichni čekáme :). Někde sem četl že dokonce by mohl mít i FM vysílač. Takže pak už neni co víc si ještě přát. Snad jen velikost max L920. Jinak je jasné že někdy přijít musí, jen mi to příjde hodně pozdě, když WP Nokie využivá hodně dlouho tak mohli vyvíjet N808 a tohle už zároveň. To byjsme měli 2 snad přes roky vývoje.
Enfela
já vám nevím, ale z kdysi největší firmy na mobily, za tak krátkou dobu udělat outsidera........no to je úspěch....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze