Nokia dnes představí modely X7 a E6 (aktualizováno)

1

Nokia dnes v 10:00 představí nové telefony se Symbianem a další novinky kolem tohoto operačního systému. Na jaké modely se můžeme těšit?

Aktualizováno 11.4.2011

Na dnešní tiskové konferenci plánuje Nokia uvedení nových telefonů. Dočkat bychom se měli téměř jistě multimediální novinky X7 a business modelu E6. Vzhledem k nové strategii Nokie, díky které můžeme očekávat velmi brzké uvedení novinek na trh, jsou oba dosud oficiálně nepředstavené telefony poměrně dobře známé, protože v uplynulých měsících jsme byli zásobováni úniky obrázků, specifikací i videí. Nejnovější video s Nokií X7 uniklo včera a zachycuje novinku s inovovaným prostředím a několika novými funkcemi (update PR 2.0).

Je možné, že se dočkáme představení i dalších novinek. Nokia také pravděpodobně oznámí dostupnost updatu PR 2.0 pro stávající modely se Symbianem3. Sledujte dnes dopoledne mobilenet.cz pro více informací.

Jak to bude s novinkami v roce 2011? - původní text článku

Nokia v roce 2011 uvede 40 nových telefonů, z čehož nejméně 12 by měly tvořit chytré mobily s operačním systémem Symbian. Dostane se ale na Windows Phone 7? Kdy se dočkáme představení a uvedení novinek? Představí Nokia nástupce Nokie N8?

To jsou otázky, které si řada uživatelů nejen Nokií klade. Útržky informací se však na světlo světa dostaly po rozhovoru s vicepresidentem a ředitelem marketingu Nokia India, který uvedl, že se Nokia letos chystá na světové trhy uvést 40 telefonů, z toho zhruba 12 smartphonů. Je však potřeba poznamenat, že do tohto čísla jsou započítány i regionální varianty, jako například nedávná Nokia Astound. Ve finále tak bude číslo uvedených telefonů nižší.

Nokia logo

Prvních novinek bychom se měli dočkat již tento měsíc. Nokia nyní mění svou strategii a bude se snažit uvést mobilní telefony na trh mnohem dříve po oficiálním představení. To je hlavní důvod pro současnou dlouhou pauzu v představování nových modelů. Jako pravděpodobná novinka se jeví nová Nokie E6, jejíž obrázky a videa jsme vám již několikrát přinesli. Další novinkou by mohl být multimediální model X7. V průběhu roku se též dočkáme novinek se Symbianem a výrazně rychlejším procesorem.

Čtěte: Nokia E6 s QWERTY je veřejným tajemstvím (2x aktualizováno)

Nokia X7: špionážní fotografie

Naopak Windows Phone 7 telefony přijdou na trh zřejmě až na začátku roku 2012. Je však stále možné, že se jednoho modelu s WP7 dočkáme v samém závěru roku 2011, aby Stephen Elop naplnil dodržel svůj slib, vyřčený na začátku letošního roku.

TIP: přečtěte si více informací o Nokii X7

Nokia E6: špionážní fotografie

Podle nejnovějších informací by k představení nových Nokií mohlo dojít 12.dubna v 10:00, kdy se koná tisková konference ohledně novinek kolem operačního systému Symbian. Uvedení na trh by se mohlo konat už v květnu, plně v duchu nové finské strategie. Uvidíme tedy, co si pro nás Finové přichystali a zda se jim podaří svět zaujmout kvalitními novinkami.

Čtěte: Nokia se dohodla s Microsoftem: chystá se Nokia s WP7

Na první WP7 Nokie si ještě počkáme...

Zdroje: mynokiablog.com, gsmarena.com, phonearena.com