Nokia X7 už zítra? Má 8 Mpx fotoaparát, autofocus a 16GB paměť

O nové Nokii X7 jsme vás informovali na začátku letošního roku. Bude se jednat o nástupce Nokie X6 a lze tak očekávat především zaměření na multimediální funkce a hudební výbavu. V tomto ohledu se novinka pyšní stereo reproduktory. Nyní vám přinášíme další snímky.

Aktualizováno 21.3.2011

Nokia X7 opět vystrkuje růžky a tentokrát je jasné, že se schyluje k brzkému (možná už zítřejšímu) představení. K úniku došlo přímo od britského operátora Three-UK, který ve svých interních materiálech potvrdil dostupnost telefonu na červen 2011. Potvrzeny byly veškeré předchozí specifikace a překvapením je 8 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním. Že by Nokia konečně opouštěla fixed focus fotoaparáty, které nalezneme v modelech C7, C6-01 nebo E7? Co tedy o Nokii X7 víme?

  • Symbian^3
  • kapacitní 4 palcový AMOLED displej s rozlišením 360x640 bodů a Clear Black technologií
  • 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a dvěma LED diodami, HD video
  • 16 GB vnitřní paměti
  • Bluetooth 3.0, TV-Out, HSDPA a HSUPA s rychlostí 10/2 Mbit/s
  • Dostupná v červnu 2011

nový únik informací o Nokii X7

Aktualizováno 15.3.2011

Nová Nokia X7 se stále schovává v ústraní. Jednou se o ní objeví zmínka, poté nic. Po několika měsících vám nyní přinášíme další snímky této novinky. A opět nevíme, kdy se dočkáme oficiálního představení nebo kdy novinka vstoupí do prodeje. Nebo se snad jedná o prototyp, či pouze koncept? Vzhledem k tomu, že Nokia dlouho nepředstavila žádný klíčový model a snímky X7čky nebo E6ky unikají již poměrně dlouho, jsme zřejmě svědky přerodu politiky Nokie. Té byla opakovaně vyčítána nepřiměřeně dlouhá doba mezi představením telefonu a jeho uvedením na trh. Dá se tedy očekávat, že model X7 nebo E6 Nokia představí těsně předtím, než půjdou do prodeje.

Čtěte také: Tajná Nokia X7: další fotografie

Nokia X7 bude chtít navázat na úspěchy předešlé Nokie X6 a potažmo celé úspěšné řady XpressMusic, jejíž úspěchy leží na bedrech první Nokii 5800, které se prodalo po celém světě rekordní množství. X7 poběží opět na operačním systému Symbian, tentokrát ale nové verze Symbianu^3. Přední straně bude dominovat velký 4" dotykový displej AMOLED. Fotoaparát nabídne rozlišení 8 MPx a doufáme, že Nokia si opět uvědomí význam technologie autofocus. Po dlouhé době se můžeme opět setkat se stereo reproduktory, což více než vítáme. Systém reproduktorů se bude nacházet ve zkosených rozích tohoto zařízení.

Ve vzduchu jsou spekulace, že tato novinka bude především určena pro americký trh. Těžko tedy říct, jaký bude její osud. O dalším dění kolem novinky vás budeme informovat.

Uniklé fotografie překvapivě disponují obstojnou kvalitou

Fotografie poskytnou srovnání s Nokií E7

Zajímavost:

Všimněte si, že na pohotovostní obrazovce v druhé trojici fotografií je vidět logo českého Vodafonu a ve videu jsou také slyšet hlasy mluvící česky (v čase 0:52). Zahraniční weby v článcích o Nokii X7-00 uvádí jako zdroj české fórum Modryzub.cz. Z těchto informací tedy vyplývá, že Nokia X7, pokud tak bude její konečné prodejní označení opravdu znít, se poprvé objevila v ČR.

Aktualizováno 15.12011 - aktualizováno o nové fotografie

Nokia X7 byla zachycena znovu, tentokrát na renderech, ukazujících telefon ze všech stran. Potvrzuje se 8 Mpx fotoaparát s LED diodami a Symbian^3. Zaujme rozhodně netradiční design a také logo amerického operátora AT&T na přední straně. Bude model X7 představovat jeden z prvních pokusů Nokie o návrat na trh v USA? Tento cíl si ostatně Nokia na podzim vytyčila.

Aktualizováno 8.12.2010 - aktualizováno o nové fotografie

Článek aktualizován o čtvečici nových fotografií pocházejících z ruského serveru mobile-review.com. Údajná Nokia X7-00 se dostala do rukou známému redaktorovy Eladaru Murtazinovi, kterému se ale příliš nezamlouvá. Jedná se o verzi pro amerického operátora AT & T. Nové informace taky uvádí, že by se měl nový smartphone postavený na Symbianu 3 dostat nedjříve na evropský trh.

Zdroje: tringtring.com

Diskuze ke článku
fulminatrix
Nokiu mam velmi rad (objednavam E7), ale nech sa nikto nehneva, ten dizajn je obycajna hranata kopia Samsungu Wave (hlavne zo zadu a z bokov)
JohnyAsbest
re:dizajn

Nikoli příteli, X7 je designově velmi podobná na Acer Iconia Smart - představeno v Barceloně před měsícem. zejména to zešikmení konců mobilu.
jh
vy dvaja ste proste pryjebany
fulminatrix
aspon ovladame gramatiku...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze