Nokia končí se systémem Meltemi, zaměří se na Series 40

7

Projekt Meltemi vznikl tiše a nenápadně a podle nejnovějších informací to vypadá, že podobným způsobem i skončí. Systém, který se začal vyvíjet jako alternativa pro levné smartphony, se tak na trhu ani neobjeví. O Meltemi se spekulovalo hlavně jako o nástupci Series 40 u Nokie. Po zrušení si si však Nokia možná určité prvky z něj ponechá.

Výrobce nikdy vývoj Meltemi oficiálně neoznámil a není tedy divu, že neoznamuje ani jeho konec. Ten však potvrzují anonymní zdroje zpravodajského webu AllThingsD a dodávají, že se jedná o jeden z mnoha kroků, které společnost podstupuje v rámci oživení.

Nokia totiž oznámila svou kompletní restrukturalizaci, do konce roku 2013 plánuje propustit 10 000 zaměstnanců, zavírá továrny v Kanadě, Německu i Finsku a soustředí veškeré své úsilí na ty nejdůležitější segmenty trhu a svého portfolia.

Série Nokia Asha

Nokia se tak nově bude soustředit především na platformy Series 30 a Series 40, které se snaží prosadit například sérií Nokia Asha. Stejně aktivně hodlá výrobce podporovat i svou spolupráci s Microsoftem a systém Windows Phone, který bude ve svých smartphonech nadále zdokonalovat. Vývoj Maltemi byl tak zřejmě příliš drahý a s nejasným výsledkem, což nezapadlo do nové strategie finského výrobce, který musí být maximálně efektivní.

Zdroje: allthingsd.com

Diskuze ke článku
Mirror
Škoda neškoda, ani to nebylo a už to není... :) Takovej je život, ale jede se dál a co bylo už neplatí...
mr S40
S40 nové generace je rozhodně lepší než posraný symbian
mr S40
S40 nové generace je rozhodně lepší než posraný symbian
mr S40
S40 nové generace je rozhodně lepší než posraný symbian

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze