Nokia Illusionist: další Windows RT tablet, tentokrát na 8palcích

3

Na nedávno skončeném Nokia Worldu v Abu Dhabí představila finská Nokia spoustu novinek, mezi kterými nechyběl dokonce ani vůbec její první tablet. Podle nového úniku informací již relativně brzy můžeme očekávat další, tentokráte o něco kompaktnější model.

Informaci nelze brát jenom jako další drb, do světa ji totiž vypustil známý Evan Blass, majitel Twitter účtu @evleaks, který měl vždy mnoho pravdivých informací ohledně doposud nepředstavených přístrojů všech různých značek.

V jeho nejnovějším tweetu se nepíše, kdy se novinky dočkáme. Pouze nás jeho prostřednictvím informuje o tom, že se bude jednat o v pořadí druhý Windows RT tablet od Nokie, tentokráte ovšem s úhlopříčkou displeje 8 palců. Prozatímní kódový název zní Nokia Ilusionist, ovšem ten se do finálního uvedení do prodeje určitě ještě změní a tablet se zařadí do série Lumia.

Historicky první tablet s logem Nokia, model Lumia 2520

TIP! Nokia Lumia 2520: první finský tablet potěší výbavou

Od Nokie je uvedení menšího tabletu logickým krokem. Ve svém portfoliu je totiž mají všichni, kdo v segmentu tabletů něco znamenají, ať už se bavíme o Applu, Samsungu nebo Amazonu. Ze strany uživatelů je o ně velká poptávka a Nokia zde v případě nasazení rozumného kompromisu výbavy a ceny může potenciálně uspět.

Zdroje: unwiredview.com