Nokia Asha 210 Dual SIM s QWERTY se začala prodávat v ČR

10

Nemůžete si zvyknout na dotykový displej a stále raději preferujete hardwarovou klávesnici? Pokud oželíte otevřený otevřený operační systém, tak máme pro vás dobrou zprávu. Na český trh právě vstupuje nová Nokia 210 Dual SIM, která kromě podpory dvou SIM mimo jiné nabídne všem náruživým psavcům i plnohodnotnou QWERTY klávesnici.

Telefon je vybavený 2,4" na šířku orientovaným displejem s rozlišením 320 x 240 pixelů. Displej je bohužel nedotykový a proto Nokia nezapomněla ani na blok funkčních kláves, kde kromě dvojice kontextových tlačítek a zeleného a červeného telefonu najdete i dvě bonusová tlačítka s přímým přístupem do WhatsApp a do dvoumegapixelového fototaparátu.

Pod ním najdete rozměrnou plnohodnotnou QWERTY klávesnicí, která obsahuje i praktickou zkratku k aktivaci Wi-Fi na klávese s mezerníkem. Z další výbavy nečekejte žádný otevřený operační systém. Telefon běží na osvědčené platformě S40 a co se týče datových funkcí, tak se kromě Wi-Fi musíte spokojit pouze s GPRS a EDGE. Sítě 3G chybí. Z dalších bezdrátových funkcí je zde už jen Bluetooth 2.1. K počítači telefon připojíte přes USB a navíc máte k dispozici i slot pro paměťovou kartu, kterou rozšíříte interní paměť až o 32 GB.

Tip: Nokia Asha 210: QWERTY klávesnice, tlačítko WhatsApp a Wi-Fi

Nokia 210 Dual SIM se vyrábí v pěti barevných variantách. Kromě tradiční černé a bílé, přidala Nokia i výraznou modrou, žlutou a růžovou. V tuto chvíli však v českém oficiálním internetovém obchodě najdete pouze černou variantu, za kterou zaplatíte 1990 Kč.

Technické parametry Nokia Asha 210 Dual SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce111,5 × 60 × 11,8 mm, 99,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (320 × 240 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 176 × 144 px, 10 FPS
Chipset
PaměťRAM: 32 MB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémNokia S40
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2013, 1 990 Kč

Zdroje: obchod-nokia.cz

Diskuze ke článku
Daff.cz
U nás nebude tlačítko Whatsapp, ale tlačítko Facebook...
pfff
Slovensko to isté. Len čierna. Chcem žltú, Nokia propaguje žltú, ponúka množstvo farieb aby zaujala a dostupná je len čierna. Distribútorom chýba odvaha, Nokií tiež. Pri iných farebných modeloch to bolo podobne. Na webe 5 a viac farieb, v predaji max. 3. Avšak jeden distribútor má ohlásenú až aj bielu variantu, aby to nebol taký šok mať mobil inej farby ako biela a čierna. Chcem žltú!
Ondřej
Mi zase nevadí černá, ale vadí mi dostupnost jen dvojsimkáče. Já chci jednosim!
Vladis
Mne vadí, že nemá 3G, čím by sa u mňa stala favoritom. Často píšem maily (čiže klasická klávesnica u mna neprichádza do úvahy), potrebujem dual sim a s GPRS si nevystačím, keďže často pripájam notebook cez telefón na internet... Poprípade nevie niekto, ktorá Nokia obsahuje všetky moje požiadavky? Ďakujem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze