Nokia 808 PureView v redakci: unboxing video a první fotografie

13

Do redakce nám dorazil král všech fotomobilů, nová Nokia 808 PureView s monstrózním 41Mpx fotoaparátem s xenonovým bleskem a operačním systémem Nokia Belle. Podívejte se na první video, ve kterém telefon vybalíme z krabice a srovnáme ho jak s Nokií N8, tak s Nokiemi Lumia.

Ti z vás, kteří používají Nokii N8 zejména kvůli jejímu špičkovému fotoaparátu, na tento okamžik jistě čekají. Do České republiky dorazil plnohodnotný nástupce, který zcela deklasuje veškerou konkurenci svým špičkovým fotoaparátem. Ten má rozlišení 41 Mpx (efektivně 38 Mpx), xenonový blesk a dokáže pracovat také v takzvaném PureView módu, kdy je rozlišení sníženo na 8 Mpx, ale každý bod na fotografii je složen z několika fyzických pixelů na snímači, čímž se výrazně snižuje šum. Navíc je v tomto módu možnost scénu až 3x přiblížit bez ztráty detailů. Tolik drobná ochutnávka technických parametrů fotoaparátu, kterému se budeme podrobně věnovat v dalších článcích.

Jinak je Nokia 808 PureView velmi dobře vybaveným telefonem, který paradoxně některou výbavou převyšuje i vlajkovou loď Nokie, Lumii 900. Nechybí 1,3 GHz procesor, dedikovaný procesor pro zpracování snímků z fotoaparátu a natáčení FullHD videa, vnitřní 16GB paměť s možností rozšíření, NFC a podobně. Operačním systémem je Nokia (Symbian) Belle Feature Pack 1.

Telefon je však opravdu těžký a také poměrně tlustý. Při držení v ruce to vůbec nevadí, protože jsou záda prohnutá a naopak díky tomu do ruky dobře padne, ale v kapse u kalhot už vám bouli udělá a ani na pohled není hrbol na zadní straně synonymem elegance. Velmi se nám ale líbí povrch telefonu, který je na dotek příjemný a působí hodnotně. Pocitově to mohu přirovnat ke keramickému povrchu, případně magnesiovému tělu některých zrcadlovek.

Nám nyní Nokia 808 PureView dorazila do redakce a vy se tak můžete podívat na první fotografie, video a ukázkové snímky z této novinky. Ještě dnes se můžete těšit na článek s fotografiemi v plném rozlišení z fotoaparátu a již brzy vydáme podrobné první dojmy s videopohledem, fototesty a v neposlední řadě také plnohodnotnou recenzi.

Nokia 808 PureView – unboxing

Ukázkové snímky z Nokia 808 PureView – plné 38Mpx rozlišení

Co vás ohledně Nokie 808 PureView zajímá? Ptejte se nás v diskuzi pod článkem!

Technické parametry Nokia 808 PureView

Kompletní specifikace
Konstrukce123,9 × 60,2 × 13,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 4" (640 × 360 px)
Fotoaparát41 Mpx (7 152 × 5 368), LED dioda i xenonový blesk, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetARM1136, CPU: 1×1,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémNokia (Symbian) Belle FP3
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2012, 11 250 Kč
Diskuze ke článku
lojza
Ty brdo takhle si v dnešni době představuji fotomobil a i jaky koliv jiny tel aby fotil ne jak Xperie lonskeho roku.! fotky jsou nadherne.takže za sebe říkám lumie 800/900 nebo tohle si asi pořídím :)
Jakub
Mňa by zaujímalo kolko MB majú fotky v 38MP aj v PureView móde.
Aaron
Telefon vypada velice dobre, je to pekny macek. Tak od pohledu si troufam tvrdit, ze diky svym rozmerum se bude v ruce drzet lepe nez supr trupr tenke placky. Hodne se mi libi ten zadni matny kryt.
Pokud jde o ta sluchatka, spunty byly pribaleny take k moji N8, dokonce tam byly i 3 ruzne velikosti, ale moje usi to bohuzel nebyly schopny akceptovat, sluchatka porad vypadavala. Pecky mi sedi lepe. Misto transplantace usi jsem zvolil sluchatka Koss s klipem za ucho :-)
Tesim se na recenzi. Ne ze bych chtel hned menit, ale nikdo nevi... Hezky den.
Tomáš
Nemůžu si pomoct, ale moje N8ka se mi pořád líbí víc než 808ka. Až budu mít možnost vidět ji na vlastní oči, tak se pak rozhodnu, jestli obměním nebo jestli počkám na WP8 PureView. Hlavně by mě zajímala nová verze prohlížeče, popřípadě, jestli byste mohli na 808ce vyzkoušet plynulost prohlížeče od Opery. Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze