Nokia 701 s novým Symbianem Belle v prodeji v ČR

7

Historicky první Nokia s operačním systémem Symbian Belle přichází na pulty českých obchodů. Jakou cenu výrobce nasadil za model, který na první pohled vypadá jako současná Nokia C7?

Nokia 701 - oficiální fotografie

TIP! Nokia 701: Symbian Belle, 1 GHz a nejjasnější displej na světě

Pokud položíme vedle sebe Nokii C7 a Nokii 701, mnozí řeknou, že jde o totožné modely. Liší se totiž jen v barvě krytu. Změny se ovšem odehrály v těle telefonu. Výkonnější je nyní hardware. Nokia 701 nabízí jednojádrový 1 GHz procesor a 512 MB RAM. Displej se po stránce rozměrů nezměnil. Jiná je ovšem technologie. Zamávat můžeme typu AMOLED, neboť novinka nabízí IPS displej s vylepšením ClearBlack. Údajně by mělo jít o nejjasnější displej na světě. Tento fakt si již brzy ověříme v recenzi. Ze zbylé výbavy můžeme jmenovat NFC čip, GPS, rychlá data nebo Wi-Fi. Fotoaparát nabídne opět 8 megapixelů a LED diodu. Bohužel zatím stále bez automatického ostření.

Nokia 701 na živých fotografiích

Nepřehlédněte: Nové Nokie 700 a 701 se Symbianem Belle naživo: foto a video

Nokia 701 se právě dnes začala prodávat v oficiálním e-shopu Nokia. Startovací cena činí 9050 Kč. Pokud cenu srovnáme s konkurencí, není vysoká, ale ani nízká.

Diskuze ke článku
Zdeněk
zde vám přináším rychlé mikrosrovnání v případě zájmu udělám delší srovnání čeho budete chtít. http://www.youtube.com/watch?v=Q9S4lwAnHrE
jaja
jsem zvědav, zda bude také inovovaná N8-801
LadVach
Je to drahé, i když Belle vypadá dost cool, ale zase foták bez AF?! to raději za 7 500 Nokia E6 s QWERTZ klávesnicí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze