První dojmy z Nokie 7 Plus: překvapivě povedený smartphone s nádherným designem

1
První dojmy z Nokie 7 Plus: překvapivě povedený smartphone s nádherným designem
  • Nokia 7 Plus je letošní novinka, která spadá do střední třídy
  • Kromě slušného hardwaru má také skvělý design
  • Aktuální operační systém zaštiťuje program Android One
  • Jedná se o první Nokii s displejem 18:9

Nokia na letošním MWC v Barceloně představila hned několik novinek a možná nejzajímavější z nich je model Nokia 7 Plus. Tento telefon si nás získal především svým designem, který se opravdu povedl. Například kombinace měděného rámečku, bílého krytu a černého displeje vypadá opravdu skvěle a telefon je pro nás jednoznačně jedním z nejsympatičtějších smartphonů letošního veletrhu.

Nokia 7 Plus – MWC 2018

Po konstrukční stránce se jedná o precizně zpracovaný telefon, který v ruce působí velmi příjemně. Plastová záda mají pohodlný grip, i když ostrý kovový rámeček trochu řeže do rukou. Přední straně dominuje 6palcový displej s Full HD+ rozlišením, který je jedním slovem perfektní. Nemohli jsme se však ubránit dojmu, že nám Nokia 7 Plus zepředu připomíná Google Pixel 2 XL, co myslíte?

Operační systém Android 8.1 Oreo je přesně to, co bychom rádi viděli u všech letošních novinek. Nokia jde v tomto směru rozhodně příkladem a budoucí aktualizace by měl zajistit program Android One, do kterého je Nokia zapojena. Stejně jako nejvyšší model Nokia 8 Sirocco, tak i Nokia 7 Plus má duální fotoaparát v kombinaci 12+13 Mpx. Společně dokáží pracovat s hloubkou ostrosti a umožňují pořizovat povedené portrétní fotografie.

Dostatek výkonu zajišťuje čipset Qualcomm Snapdragon 660, paměť 4 GB RAM a 64 GB vnitřní paměti jsou také zajímavé hodnoty. Když to vše spojíme dohromady a přidáme cenovku kolem 10 tisíc korun, tak se zdá, že Nokia 7 Plus by se mohla setkat s velkým úspěchem.

Nokia 7 Plus

Rozměry158,4 × 75,6 × 8 mm, 183 g
DisplejTFT IPS, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 660, 4×2,2 GHz + 4×1,84 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 800 mAh