Seznamte se: Nokia 7 Plus nabídne slušnou výdrž a přitom výbavu bez ústupků

aktualizováno o fotografie z místa
22
Seznamte se: Nokia 7 Plus nabídne slušnou výdrž a přitom výbavu bez ústupků
  • Střední třída jak se patří bude v podobě Nokie 7 Plus zahalena do hliníkové konstrukce
  • Na zadní straně se dostane na duální fotoaparát, vpředu čekejte 16megapixelovou kamerku
  • Výkonu nabídne novinka dostatek, zajistí jej Snapdragon 660
  • Výrobce současně slibuje dvoudenní výdrž na jedno nabití

aktualizováno o fotografie z místa

Zásadní rozšíření, nebo chcete-li doplnění portfólia, zahájila značka Nokia. Střední třídu Finové vyztuží novým modelem Nokia 7 Plus. Její vzhled není žádným velkým překvapením, ale rozhodně neurazí. Výrobce nasadil zajímavé barevné kombinace a k zahození rozhodně není hliníková unibody konstrukce. Specialitou je pak použití dvojité anodizace, což je chemický proces, díky kterému může být ve výsledku kryt dvoubarevný.

Na čelní straně se nám vyjímá velký, 6palcový displej s poměrem stran 18:9 a malými rámečky. Nokia zde nasadila protažené Full HD rozlišení, což je dnešní poctivý základ. Výrobce nadále ctí aktuálnost softwaru a nasazen je operační systém Android 8.1 Oreo. Novinka hravě uspokojí i náročnější uživatele. Přísun dostatečného výkonu zajišťuje procesor Snapdragon 660 v kombinaci se 4GB operační pamětí. Nouze nebude panovat ani při ukládání dat, které pojme 64 GB vašich dat a nebude chybět ani slot pro paměťovou kartu.

Nokia 7 Plus

Zadní strana bude lákat na duální fotoaparát s rozlišením 12 + 13 megapixelů. Tato kombinace přinese možnost dvojnásobného zoomu a v nastavení najdete například profesionální režim. Duální fotoaparát Nokie 7 Plus se dále může pochlubit umělou inteligencí schopnou se strojově učit. Na čelní straně operuje 16megapixelová kamerka s funkcí SuperPixel, kdy vždy dojde ke spojení 4 pixelů k vytvoření co nejkvalitnějšího záběru. Mělo by jít o funkci podobnou Ultrapixelům od HTC. V souvislosti s čelní kamerkou zmiňme přítomnost funkce Face unlock, tedy odemčení displeje rozpoznáním vaší tváře.

Prostředí bude založeno na Androidu One, konkrétně pak na verzi Android 8.1 Oreo. Nokia nadále hodlá dodržet časté softwarové aktualizace. Za zmínku nakonec stojí, že Nokia 7 Plus nabídne dostatečně silnou baterii, neboť si výrobce může dovolit vyzdvihnout dvoudenní výdrž na jedno nabití.

Rozhodně zajímavá novinka střední třídy se začne prodávat v průběhu dubna 2018 za 399 eur, což je v přepočtu zhruba 10 tisíc korun.

Nokia 7 Plus

Rozměry158,4 × 75,6 × 8 mm, 183 g
DisplejTFT IPS, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 660, 4×2,2 GHz + 4×1,84 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 800 mAh
Diskuze ke článku
Marduch
Konecne stredni trida s odpovidajicim HW. Az u tohoto chipsetu lze konecne zodpovedne přihlásit - výkonu dostatek, high-endovych vlajkovych lodí netřeba. Slibny model, pri startovacich 10 tisících by za pul roku byla na 8,5k, coz by byla pecka.
Martin
6,5 palce. To už je skoro jak tablet :)
Refael
Ma 6.0" displej s 3800mAh baterii:

https://www.youtube.com/watch?v=Ld-OiURCzLY
Blue Sun
Blue Sun
Líbí se mi: výkon, hardware, výdrž.
Nelíbí se mi: zbytečně velký displej, pouze hybridní dualsim slot.
Otázky do pranice: čelní foťák, ale i zadní duální foťák. Jen málo jich dává opravdu smysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze