Nezastavitelný Huawei. Letos dodal 200 miliónů smartphonů v rekordním čase

3
Nezastavitelný Huawei. Letos dodal 200 miliónů smartphonů v rekordním čase
  • Huawei v roce 2019 dodal 200 miliónů chytrých telefonů za necelých 10 měsíců
  • Stihl to o 64 dní dříve než v roce 2018

Letošní rok bude již nesmazatelně zapsán jako čas, kdy zuřila obchodní válka mezi USA a čínským Huawei. Kvůli ní je například Huawei odstřižen od obchodování s americkými společnostmi a jeho nejnovější Mate 30 Pro nemůže využívat Google služby. Uvalené sankce se však zřejmě ještě nestačily plně projevit, neboť na trhu má Huawei spoustu modelů, které jsou plně funkční, a to včetně Google služeb. Poměrně nedávno jsme vás informovali, že za prvních 9 měsíců roku Huawei celosvětově dodal 185 miliónů chytrých telefonů.

Výrobci se daří i v týdnech během října a dnes společnost formou tiskové zprávy oznámila, že pokořila hranici 200 miliónů dodaných smartphonů. Jde o významné číslo, které navíc do konce roku ještě výrazně poroste, neboť se blíží pro prodejce silné předvánoční období. Pro Huawei je však podstatnější, že hranici 200 miliónů dodaných telefonů dosáhl o 64 dní dříve než v roce 2018.

Diskuze ke článku
Jen tak mimochodem
Čínský trh větší, než trh USA a EU dohromady.
LeClerc
Většina dodaných telefonů jsou low a mid-end. Vlajek bude minimum z oněch 200 milionů a je otázka, jestli komunistický Huawei nelže jak má ve zvyku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze