Google Nexus Prime prozrazen včetně fotografií a specifikace

Další Nexus už nám klepe na dveře. V pořadí třetí telefon od Googlu opět vyrobil Samsung a bude se pyšnit jménem Nexus Prime. Kromě HD displeje a nekompromisní výbavy přináší nový Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Podívejte se na fotografie a screenshoty nového systému pár dní před oficiálním představením.

Aktualizováno 18.10.2011 - 16:00 - Únik specifikací i fotografií

Do oficiálního představení zbývá přesně 12 hodin, ale Nexus Prime znovu omylem unikl na internet. Zdrojem je tentokrát leták japonského operátora NTT DoCoMo. Kromě vzhledu telefonu jsme se tak dozvěděli takřka kompletní specifikaci. Ta je opravdu působivá a jediným slabým místem se zdá být rozlišení fotoaparátu. Naopak krásný HD displej, tenký design a nový Android budou velkými taháky novinky.

Nové fotografie a specifikace očekávaného Google Nexus Prime

Nezapomeňte dnes ve 4:00 s námi živě sledovat představení Google Ice Cream Sandwich a právě Google Nexus Prime. Tiskovou konferenci budeme sledovat jako vždy živě a přineseme vám aktuální informace. Těšit se také můžete na podrobné představení nového systému i telefonu. Sledujte tedy ve 4:00 mobilenet.cz.

  • Operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Dvoujádrový procesor TI OMAP 4460 Cortex A9 s taktem 1,2 GHz
  • RAM: 1 GB
  • ROM: 32 GB
  • Rozměry 136×68×8.8 mm (v nejtlustším bodě – 11,5 mm)
  • Hmotnost: 135g
  • Displej s úhlopříčkou 4,65 palce, technologie Super AMOLED, rozlišení 1280 x 720 pixelů
  • WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3.0
  • Fotoaparát: 5 MPx a 1080p video
  • Přední fotoaparát : 1,3 MPx
  • Baterie Li-Ion s kapacitou 1750mAh

Aktualizováno 7.10.2011 - 15:20 - Odložení představení

Dle nejnovějších informací se bohužel představení zřejmě odkládá. Minimálně na samotný Nexus Prime si tak počkáme až do konce října. Zda nám Google příští týden předvede alespoň nový Android 4.0 je také ve hvězdách.

Původní informace

Představení nového Google telefonu se blíží a na internet uniklo hned několik fotografií a dokonce i video Nexusu Prime. Příjemným překvapením je velmi slušná kvalita fotografí, ze kterých si už můžete udělat vcelku jasnou představu o finální podobě. Pokud se podíváme na výbavu, bude se Nexus Prime pyšnit 4,65 palcovým displejem s jemným HD rozlišením. Zobrazovací technologií je Super AMOLED. Spekulace se vedou kolem použitého procesoru. Fakt že půjde o dvoujádro, je jistý. Otazníky však visí nad taktem. Prozatím to vypadá na 1,2 GHz, ale příští týden, kdy dojde k představení může být vše jinak. V každém případě jej doplní 1 GB RAM.

Nexus Prime s novým Androidem 4.0

Nekompromisní bude datová výbava čítající podporu Wi-Fi se standardy a/b/g/n, HSPA+ či LTE. Modernímu telefonu nemůže chybět ani čip GPS a nově také NFC. Fotoaparát nabídne 5 megapixelů a záznam videa v rozlišení 1080p. Pro vaše data Google připravil 32 GB prostor.

Kromě telefonu získáváme také první screenshoty operačního systému Android 4.0 Ice Cream Snadwich. S jeho příchodem odzvoní tlačítkům i v mobilních telefonech. V dolní části displeje můžete vidět tlačítka, která nyní známe jen z tabletů s trojkovým Androidem. Čtvrtá verze tak opravdu přinese sloučení systémů. Patrné je to i v menu aplikací, které stejně jako u tabletů funguje na principu dvou záložek.

Nový Android 4.0 Ice Cream Sandwich už ke svému ovládání nepotřebuje žádná tlačítka

Zdroje: pocket-lint.com, unwiredview.com, androidos.in

Diskuze ke článku
zami
Na co tak velkej display? Jinak system vypadá pěkně.
Raiden_cz
Ty tlacitka dole sou desny... Radsi at tam sou senzorovy nez mit porat na displeji tyhle hnusny tlacitka
JAkub
TAk to je hrůza ten pán na tom videu vypadá že se mu to moc pohodlně nedrží :D jako kdyby si měl vykloubit palec.... hrozný pádlo .
lest
proto je na konci videa od samsungu datum 10.11 2011...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze