Nevzdá to Nokia? Údajně testuje model 1100 s Androidem

22

Finská Nokia prodala svou mobilní divizi Microsoftu. Aktuálně tudíž nevyrábí žádné telefony, ale již stačila představit vlastní tablet. Chybí poslední krůček k návratu legendárního loga na telefony. Ve fázi testování je údajně model 1100 s Androidem 5.0 Lollipop.

Úvodem si řekněme, že se aktuálně jedná o v podstatě ničím nepodložené specifikace. Finská Nokia sice představila svůj vlastní tablet s Androidem, model N1, avšak mobilní telefony prozatím představit a prodávat nesmí. Vše však jednou končí a smluvní zákaz po prodeji původní mobilní divize vyprší ve 4. čtvrtletí 2016, tedy za rok a půl. Poté již Nokia může případně představit svůj vlastní telefon.

TIP! Vyzkoušeli jsme finský iPad – Nokii N1 s Androidem 5.0

Nokia 1100
Nokia 1100 zachycená v benchmarku Geekbench

V benchmarku Geekbench se nyní objevilo tajemné zařízení s názvem Nokia 1100. Pamětníci si možná vzpomenou, že tento model Nokia vyráběla od roku 2003. Šlo o základní model s černobílým displejem pro začínající uživatele. Případné oživení označení by však již přineslo přístroj s operačním systém Android ve verzi 5.0. Benchmark prozradil, že by zařízení mělo mít 466 MB RAM a také čtyřjádrový procesor MediaTek MT6582.

Nokia 1100
Původní Nokia 1100 z roku 2003

Pokud Nokia opravdu již testuje své budoucí telefony, dočkáme se jich nejdříve koncem roku 2016. Prozatím však kromě pár informací v benchmarku není známo vůbec nic a ani sama Nokia nenaznačuje, že by se k něčemu schylovalo.

Zdroje: browser.primatelabs.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Josef
A co ta smlouva s MS? Ze by v ni lidi z Nokie nasli dalsi skulinu?
Myčoken
Apríla bude až za 4 týdny ;-)
miki
Už si to môžu strčiť... Prechádzam na BB. A viac zo mňa skalný fanúšik nebude..
Velda
To by bylo zajímavé – podobné jiným předplaceným značkám jako Alcatel, Philips, Panasonic a další.
Tedy tím, je na tom napsáno Nokia (Alcatel), ale není to Nokia (Alcatel). Zajímavé je to z toho důvodu, že to není předplacená značka, tedy správně: je tam napsáno Nokia, stojí za tím Nokia, ale Nokia to néni. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze