Nejvýkonnější iMac míří do prodeje. Cenou může konkurovat nové Octavii

18
Nejvýkonnější iMac míří do prodeje. Cenou může konkurovat nové Octavii
  • Nový iMac Pro cílí především na profesionály
  • Základní konfigurace stojí 150 tisíc korun

Apple během dneška spustí prodej svého nejnovějšího počinu, a to iMacu Pro. Ten je určen primárně pro profesionály, kteří potřebují brutální výkon.

Cílová skupina, která bude mít zájem o tyto přístroje, bude dosti úzká a Apple si nechá za svůj kousek pořádně zaplatit. Základní model startuje někde na 150 tisících korunách a podle vlastního nakonfigurování může cena vystřelit až k půl milionu. Běžný smrtelník si tak radši místo toho koupí novou Octavii, avšak iMac Pro míří na stoly uživatelů, jako jsou profesionální střihači videa, muzikanti, 3D animátoři, vývojáři softwaru nebo vědci.

imac pro

Vybrat si můžeme mezi 8, 10 a 16jádrovým Xeonem, přičemž 10jádrový iMac Pro je 2× rychlejší než současný iMac s 5K Retina displejem. Dále si můžeme nakonfigurovat RAM , a to až na 128 GB. Co se týče SSD, tak u něj se lze dostat až ke kapacitě 4 TB a nejvýkonnější grafika, kterou lze zvolit, je Radeon Pro Vega 64, která má paměť 16 GB a dosahuje výkonu až 25 TFLOPS.

magic mouse space grey

Apple kromě jiného také upustil od klasické stříbrné barvy a iMacu Pro oblékl vesmírně šedý kabátek.

Zdroj: apple.com

Diskuze ke článku
supermuf
Kupovat počítač za půl milionu bez jakékoliv možnosti rozšíření nebo upgradu později mi nepřipadá jako dobrý nápad.
Offečka Jablečna
Bé, bé, bé, střííííííík....
ANO
nastupce neceho jako xeon W-2195 50-60k
128GB ECC RAM 30k
4TB SSD 50-60k
deska 10k
monitor 37k
bizuterie (kamera, klavesnice, mys, bedna) 5k
Radeon Pro Vega 64 16GB ~40k ???

Cirka 230k? Se vsim vsudy. Samozrejme je uplna picovina takovy xeon v desktopu, ale budiz. Takze za pulku. Proc by nekdo platil o fabiu vic??? Rozumim, ze si to koupi par pozeru, ale proc, kdyz pozerovat muzou i s tim nejlacinsim?:o) Kdyz to nekdo potrebuje na praci, tak to hodi do normalni bedny, aby to nemuselo throttlovat a rvat ventilatory zezadu monitoru.
Fakt nechapu cilovou skupinu, u te nejvyssi varianty rozhodne ne.
Mit neomezene penez, tak si za polovicni cenu postavim daleko nabusenejsi masinu, ktera bude 100% ticha a bude mi vyhovovat asi tak 100x vic, protoze to nebude cele nekde v monitoru hucet. Dopice pul mice a nema ani dotykovy displej??? Kdybych mel fakt neomezeny rozpocet, tak po tomhle ani okem nezavadim. Koupil bych si z pleziru surface studio, protoze to je fakt zajimavy produkt a pak brutalne nabusenou masinu, daleko lepsi nez ten imac pro a jeste by to bylo patrne levnejsi nez ten imac. Jako chapu, telefony delaji nejlepsi, dnes vlastne jedine smartphony, ale tohle je proste bullshit. Kdyby mel PC svet skoncit jak telefony u jedineho vyrobce a to jeste draheho applu, tak by to byla fakt tragedie.

Readytogo
Dve poznamky:

1. Na buduci rok vychadzaju namakane monitory s novym certifikatom displayhdr 1000. Vymenit monitor na macu sa neda- takze uz nabuduci rok bude v tomto pohlade zaostaly.

2. Cely stroj stoji na tom, ze ma vykonne suciastky. Apple sa vsak stale chvali svojou genialnou optimalizaciou svojho softwaru a hatdwaru.Tak preco imac nema len obycajne 4-jadro a 16GB ram a vykonovo by na tom bolo rovnako ako klasicke PC s 8-jadrom a 32GB ram???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze