Nejtenčí skládací telefon na trhu? Pro titul si kráčí chystané Xiaomi Mix Fold 4

5
Nejtenčí skládací telefon na trhu? Pro titul si kráčí chystané Xiaomi Mix Fold 4
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Tloušťka v zavřeném stavu by měla být jen 10 milimetrů
  • Očekávají se čtyři zadní fotoaparáty
  • Výkon má obstarat procesor Snapdragon 8 Gen 3

Telefony se skládací konstrukcí a ohebným displejem bývaly zpravidla o něco tlustší, řekněme jako dva tenčí běžné mobily. Například Samsung se pohybuje kolem 13 milimetrů, lépe je na tom Honor. To se však postupem let mění a výrobci se snaží každým rokem srazit nějakou tu desetinu milimetru dolů a důkazem bude i chystané Xiaomi Mix Fold 4. Jeho podobu nyní odhalil známý informátor Evan Blass na sociální síti X a na první pohled je zřejmé, že se máme rozhodně na co těšit.

Tloušťka zařízení v zavřeném stavu má být pouhých 10 milimetrů, což bude dost možná rekordně nízká hodnota. Přesto má mobil lákat zvýšenou odolností proti vodě se stupněm krytí IPx8 a dokonce i slušnou baterií s kapacitou 5 000 mAh. Na zádech napočítáme celkem 4 fotoaparáty. Hlavní 50megapixelový snímač s optickou stabilizací obrazu doplní 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a dvojice teleobjektivů. I v jejich případě lze očekávat přítomnost optické stabilizace obrazu pro kvalitnější výsledné snímky. První má mít 60 megapixelů a dvojnásobný optický zoom, druhý si vystačí s 10 megapixely, ale zláká vás 5násobným optickým přiblížením. Dle spekulací tu možná máme aspiranta na nejlépe fotící telefon s ohebným displejem.


Výkon má obstarat procesor Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu a známé je též 67W drátové nabíjení, které tak rychle dobije výše zmíněnou baterii. Otazníky visí například na bezdrátovým nabíjením, avšak s ohledem na výše zmíněnou tloušťku a slušnou baterii je to spíše nepravděpodobné. Patrně nezbylo místo, kam nezbytnou cívku umístit. Prozatím nejsou přesné informace týkající se představení, avšak spekuluje se o 3. čtvrtletí letošního roku. Pokud se tento odhdaovaný termín potvrdí, mohli bychom se v nejbližších týdnech setkat s dalšími úniky.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 3. 7. 14:26
Prý bude i globalní vydání. V Srpnu v Číně a global v září.
K tomu článku baterie má 5000+ takže bude vetší než 5000mAh a v zavřeném stavu bude méně než 10mm.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 3. 7. 14:11
Honor má prej být ještě o 2-3mm tenčí. Ale dost pravděpodobně to bude zase bez IPx8 a QI.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze