Nejmenší smartphone s LTE? Jelly má 2,45" displej a pouze 92 milimetrů na výšku

8
Nejmenší smartphone s LTE? Jelly má 2,45" displej a pouze 92 milimetrů na výšku
  • Smartphone Jelly je doslova kapesním zařízením
  • Schováte jej v ruce a přesto zvládá vše potřebné
  • Na Kickstarteru se aktuálně stal velkým hitem

Pamatujete na dobu před zhruba 15 lety? Telefony byly neskutečně malé, snadno jste je schovali v dlani a v kapse jste o nich neměli vůbec tušení. Touha po multimediálním obsahu však zapříčinila, že se telefony od té doby takřka neustále zvětšují a najít kompaktní a dobře vybavený smartphone je dnes téměř nemožné, o čemž jsme se nedávno přesvědčili. Na Kickstarteru se však objevil velmi zajímavý projekt chytrého telefonu Jelly. Ten má na výšku rozměry 92 milimetrů, na šířku 43 milimetrů a tloušťka se zastavila na 13,3 milimetrech. Do neuvěřitelně malých rozměrů se dostal solidně vybavený smartphone s dotykovým displejem.

Samotný displej má úhlopříčku 2,45 palce a dostatečné rozlišení 240 × 432 pixelů. Rámečky by snad v tomto případě nikdo řešit neměl, někam nezbytné komponenty výrobce umístit musel. Ve výbavě se vyskytuje čtyřjádrový procesor, 1GB operační paměť nebo 8GB prostor pro vaše data. Pakliže by vám to nestačilo, bude existovat verze Jelly Pro s 2GB RAM a 16GB úložným prostorem. Rozhodně potěší Android 7.0 nebo 8megapixelový hlavní fotoaparát. Pro potřeby selfies je připravena 2megapixelová kamerka. Baterie s kapacitou 950 mAh sice budí spíše úsměv na tváři, avšak vzpomeňte na velikost displeje. Výrobce sám slibuje v běžném používání třídenní výdrž.

Jelly Jelly

Do výbavy se protlačily všechny důležité funkce, jako je Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS s elektronickým kompasem nebo LTE, a to včetně podpory evropských pásem. Dokonce můžete v takto malém telefonu využívat hned dvě SIM karty. Miniaturní novinka bude dostupná ve třech barevných variantách – slonová kost, černá a modrá. Autoři na Kickstarteru požadovali 30 tisíc dolarů, avšak tuto metu výrazně překonali. Již nyní se vybralo přes 260 tisíc dolarů, takže je téměř jisté, že smartphone Jelly skutečně vznikne. Cena je na Kickstarteru nastavena od 59 dolarů (1 700 Kč s daní) po 75 dolarů (2 300 Kč) v případě verze Jelly Pro.

Technické parametry UniHertz Jelly

Kompletní specifikace
Konstrukce92,3 × 43 × 13,3 mm, 60,4 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 2,45" (240 × 432 px)
Fotoaparát8 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 4×1,1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor950 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 1 700 Kč

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
developer
Myslím že už je moc malý, měli ho udělat tak 3 palcový s tenčími rámečky a byl by to skvělý kompakt jako za starých časů.
petr dvorak
petr dvorak
Půjdu do něj. Pro přítelkyni. Vezmu ten lepší.
Vítek
Ideální velikost bych viděl nekde okolo 115mm na výšku telefonu (samsung s3/s4 mini, iphone 4/5s,), displej 3-4 palce max. 2gb ram, vnitrni rom 16gb, gps +glonas + el.compas, vymenitelnou bateri, s co nejnovejsim androidem 6+.., a nejlepense zvysenou idolnosti, respektive alespon proti strikajici vode. a idealne s hardwarovym tlacitkem Procesor nejaky rozumny stred... takovy telefon by byl idealni na sport. kdyby se dal schovat do kapsy... ten uvedeny vyse zkusim protoze se nekterymi parametry priblizuje a cena je velmi ok
jbenes
zaujalo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze