Nokia Lumia 505 s Windows Phone 7.8 opět uniká (aktualizováno)

9

Operační systém Windows Phone stále nedosahuje takových úspěchů, jaké si Microsoft jistě přeje. Chybí totiž úspěšnější levný model. Nějakým takovým by se mohla stát nepředstavená Nokia Lumia 505.

Aktualizováno 11. 12. 2012

Start prodeje levné Nokie Lumia 505 se blíží. Mexický operátor Telcel ji už zařadil do svého katalogu, o čemž svědčí níže přiložená fotografie. Ta nám mimo jiné odhaluje také konečnou velikost displeje, která bude 3,7 palce. Potěší, že displej bude typu AMOLED. Ostatní známé specifikace naleznete v původní části článku níže. Zbývá dodat, že Lumia 505 bude dostupná v černé, červené a purpurové barvě a vypadá to na překrytovaný model Lumia 800 s menší pamětí.

Původní informace z 5. 12. 2012

Dnes v dopoledních hodinách Nokia představila nadějnou novinku střední třídy, model Lumia 620. Ještě do levnějších vod by ale mohla zamířit prozatím tajná Nokia Lumia 505, která unikla na Facebooku a měla by se nejprve začít prodávat v Mexiku.

Nepředstavená Nokia Lumia 505

Nízká cena, která by se mohla pohybovat odhadem kolem čtyř tisíc korun si vyžádá jisté kompromisy ve výbavě. Například procesor bude jednojádrový s taktem 800 MHz. Šetřilo se také na paměti RAM, která má hodnotu 256 MB. Úhlopříčka displeje známa není, avšak odhaduje se v rozmezí 3,5 až 4 palců. Interní paměť nabídne kapacitu jen 4 GB. S ohledem na slabší specifikace bude Nokia Lumia 505 mít starší verzi Windows Phone 7.8. Navzdory velmi průměrné výbavě se zdá, že fotoaparát bude disponovat 8 megapixelovým rozlišením.

Myslíte si, že má takový model se starší verzí systému na úspěch? Uvítali byste levný Windows Phone od Nokie i na našem trhu?

Zdroje: phonearena.com, facebook.com

Diskuze ke článku
.
mate chybu pod obrazkama.ma tam.byt lumia 505 a ne 500 ;)
Tobi
pokud bude fotoaparát dostatečně kvalitní a baterie něco vydrží půjdu do ni :) už léta hledám levný telefon s dobrým foťákem :) o starší OS nebo horší procesor mi ani tak nejde a na internet to stačí ...
petr
Na wp je pekne, ze dokaze behat plynule i na takto slabem hw. Pro cloveka, ktery nepari hry a nepotrebuje doinstalovanych 100 aplikaci, si myslim, ze bude pouzitelny... Pro mnoho zakazniku je cena klicova.
Breta
Nevim jestli si toho panove v Nokii nevsimli, ale levne modely s nizsima verzema systemu uz v nabidce maji:-). A kdyz se zacne tohle prodavat tak 610 bude atakovat hranici 2 tisic a 710 pujde pod 3:-).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze