Nejchytřejší hodinky naživo: vyzkoušeli jsme Samsung Gear S

11

Hodinky a mobil v jednom. Samsung své Gear S představil s předstihem, na veletrhu IFA v Berlíně jsme vyzkoušeli zřejmě nejchytřejší hodinky současnosti. Můžete do nich vložit SIM kartu a na ruce nosit plnohodnotný telefon, který má navíc zakřivený displej. Jaké jsou v praxi? To vám prozradí naše první dojmy, videopohled a fotogalerie.

Samsung své hodinky Gear S odhalil už minulý týden a vy si tak můžete přečíst jejich kompletní představení v našem článku. Dnes se zaměříme na dojmy z praxe. Jaké jsou nové Gear S?

Samsung Gear S – první dojmy z IFA 2014

Jaké jsou nové Gear S? Velké. Na hodinky hodně velké. Pokud uvážíme, že ještě nedávno jsme měli 2palcový displej v mobilu a nyní jej nosíme na ruce, je pokrok patrný. Displej je navíc zakřivený a v reálu to vypadá úžasně. Prst po displeji zcela přirozeně klouže, díky zakřivení navíc displej obepíná s tělem hodinek vaši ruku a může tak být větší, než kdyby byl plochý. A na pohled je to skutečně neobvyklé, na zakřivené displeje si teprve zvykáme. Typově se jedná o SuperAMOLED displej, který nabízí rozlišení 360 × 480 pixelů.

Zakřivený displej vypadá neobvykle

Tělo jako takové je elegantní a designově vychází z Gear 2. Oproti hodinkám Gear 2 nemají Gear S fotoaparát, nechybí ale senzor tepu a nově také senzor UV záření. Co je ale hlavní, je fakt, že to nejsou pouze hodinky, ale rovnou mobil. Zespodu vložíte nanoSIM kartu a na ruce pak nosíte plnohodnotný mobil s 3G daty a možností telefonování i psaní SMS zpráv. Hodinky mají i veškerou datovou konektivitu a nechybí třeba ani GPS.

Porovnání se Samsung Gear 2

Z hodinek lze opravdu volat, i když pouze přes hlasitý reproduktor. Případně můžete připojit přes Bluetooth sluchátka nebo hovor vyřídit přes připojený telefon, což je také možné. Hodinky mají dokonce QWERTY klávesnici, na které můžete vyťukat text SMS zprávy.

Samsung Gear S

Tizen v akci

Operační systém Tizen se opět ovládá gesty a vše je velmi intuitivní. Samsung si hodně vyhrál už se samotným vzhledem ciferníku, na kterém se vkusně ukazují kromě času i různé údaje. Pohybem do stran se dostanete k widgetům a rychlým informacím, pohybem vzhůru pak zobrazíte všechny aplikace včetně například Her Map, které vás odnavigují kamkoliv díky vestavěné GPS. Samsung se chlubí, že z obchodu lze stáhnout až 1000 aplikací. O pohon se postará dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 512 MB RAM. Interní úložiště poskytne 4 GB prostoru.

Kamenem úrazu bude při takové výbavě asi kapacita 300mAh baterie, to ale ukáže až praxe. Samsung však svými Gear S vstupuje do nové kategorie hodinek, které integrují funkce mobilního telefonu. Zda je to správná cesta, ukáže až čas, tak jako tako jsou ale zřejmě nejlépe vybavenými hodinkami současnosti a vypadají i fungují velmi zajímavě.

Dostupnost hodinek Samsung Gear S je naplánována na 4. čtvrtletí 2014. Cena prozatím oznámena nebyla.

Parametr Samsung Gear S
rozměry 58,3 × 39,8 × 12,5 milimetrů
displej Super AMOLED; 2 palce
rozlišení displeje 360 × 480 pixelů
procesor dvoujádrový 1,0 GHz
operační paměť 512 MB
interní paměť 4 GB
zvýšená odolnost ano - IP67
připojení k internetu 2G/3G/Wi-Fi
operační systém Tizen
baterie 300 mAh (údajně dvoudenní výdrž)

TIP: přečtěte si kompletní představení Samsung Gear S našem článku

Diskuze ke článku
asdasd
Je potřeba mobil samsung galaxy k stáhnutí dalších aplikací které nejsou předinstalovány v hodinkách?
Driver
Nová doba! Hodinky nahrazují mobil. Jestliže je Note4 pořád velký na telefonování a malý na práci, proč nevolat s GearS, nějaké BT sluchátko k tomu a na práci třeba Note 10.1 2014? GearS s kovovými rámečkem a kožený řemínek. Proč ne?
kolemjdoucí
...na dámskou ručku to rozhodně tedy není ...možná i na leckterou pánskou ;-)
Martin
No, do prdele! To je hnus. Jasně koupím si telefon za 15 000, tablet za 20 000, hodinky za 10 000. Jen aby mě po 30 sekundách bez internetu nechytal absťák. Mám rád moderní technologie, ale tohle už je prostě zhovadilost, absolutně nepoužitelná a hnusná věc. Omlouvám se, ale musel jsem si ulevit. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze