Nebývale tenký Honor Magic V3 strčí Galaxy Z Fold6 do kapsy hned v několika oblastech

2
Nebývale tenký Honor Magic V3 strčí Galaxy Z Fold6 do kapsy hned v několika oblastech
Fotografie: Honor
  • Ultratenký skládací Honor Magic V3 si utahuje z nedokonalostí nového Samsungu Galaxy Z Fold6
  • Je tenčí i lehčí, přesto má výrazně větší baterii i rychlejší nabíjení
  • Ochrana dle IPX8 je testována do hloubky 2,5 metru

Honor dnes představil svou nejnovější skládací tablet s označením Magic V3, která opět posouvá limity daného odvětví. Honor Magic V3 s tloušťkou pouhých 9,2 milimetru (v zavřeném stavu) a hmotností 226 gramů je skvělou ukázkou inovativních technologií ve světě tzv. foldables.

Tloušťka nového Magicu je skutečně dechberoucí, dodejme, že již Honor Magic V2 se chlubil špičkovou tloušťkou 9,9 milimetru v zavřeném stavu, díky které byl v tomto aspektu srovnatelný s telefony běžné konstrukce. Honor se každopádně rozhodl, že jeho skládačka musí být ještě tenčí. Dodejme, že v této oblasti pak Honor Magic V3 doslova dehonestuje nově uvedený Galaxy Z Fold6, který má tloušťku 12,1 milimetru, je zde tedy rozdíl téměř 3 milimetry. Stejně tak hmotnost 226 gramů je nižší než 239 gramů u Galaxy Z Fold6 či dokonce 232 gramů u modelu Galaxy S24 Ultra klasické konstrukce.

Honor Magic V3

Tenké konstrukci bylo dosaženo díky upravenému pantu, který má být nejtenčí, s jakým se lze u ohebných telefonů v současnosti setkat, alespoň dle výrobce, a má tloušťku 2,84 milimetru. Pant je přitom testován na 500 000 otevření a zavření. Výrobci se navíc povedlo implementovat kompletní voděodolnost dle IPX8, avšak odolnost vůči pevným částicím, na rozdíl od jihokorejských novinek, schází. Zaujme však informace o tom, že byla voděodolnost testována do hloubky 2,5 metru, tedy o metr více než je tomu u smartphonů Samsung. Dodejme, že Apple zařízení testuje na odolnost při ponoření až do 6 metrů, jedná se však pouze o smartphony klasické konstrukce.

Dechberoucí jas i kapacita baterie

Honor se dále chlubí špičkovým jasem až 5 000 nitů (pochopitelně při zobrazení HDR obsahu) či běžným jasem 1 800 nitů po celé ploše obrazovky, není však jasné, zdali tím výrobce myslí 7,92" ohebný panel, 6,43" vnější displej nebo je jas shodný pro oba dva.

Honor Magic V3

O výkon se stará Snapdragon 8 Gen 3, tedy v současnosti nejlepší čipset od Qualcommu, který má navíc účinné chlazení díky mezigeneračně větší odpařovací komoře. Kromě toho se Honoru podařilo do útrob skládací novinky vměstnat úctyhodně velkou baterii o kapacitě 5 150 mAh, která využívá novou křemíkovou technologii, jež umožňuje zvýšit energetickou hustotu při zachování rozměrů. Stejně tak je k dispozici 66W drátové a 50W bezdrátové nabíjení, což je také velká inovace, neboť Honor Magic V2 bezdrátové nabíjení postrádal.

Z fotovýbavy na zadní straně neschází 50Mpx primární senzor s působivou clonou f/1.6, 40Mpx ultraširokoúhlý objektiv o světelnosti f/2.2, podporou automatického ostření a 112stupňovým rozsahem záběru a nakonec 3,5násobný teleobjektiv o rozlišení 50 Mpx a cloně f/3.0. Neschází také dvojice 20Mpx selfie kamer na každé z obrazovek.

Předpokládaná cena

Ačkoliv neznáme oficiální evropskou cenu, lze usuzovat, že (na základě přepočtu z čínských cen) vyjde varianta s 12 GB RAM a 256GB úložištěm na 35 tisíc Kč a verze s 16 GB RAM a 1TB úložištěm na 42 tisíc Kč.

Honor Magic V3

Rozměry156,6 × 74 × 4,4 mm, 226 g
DisplejOLED, 7,92" (2 344 × 2 156 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 150 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 13:27
To je super. Zvyšovat odolnost proti ponoření. Už vidím jak se s tím každý koupe, no. 🤣 Odolnost proti prachu není tak IN ale rozhodně důležitá kvůli těm náchylným pantům.
Jinak pěkný (teda jako ta tloušťka, jinak nic extra) ale u nás zas za pade s mizernou podporou, takže smolík .
Martin Jeřábek
Honor umí uvidíme co zbytek, hlavně výdrž, sice nemá IP48 jako Samsung ale je dust/water resistant jako i Vivo X Fold 3 Pro.. jinak se mi V3 víc líbí než Fold 6..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze