Honor Magic V3 naživo: neuvěřitelně tenká skládačka, co chce zahanbit Galaxy Z Fold

Honor Magic V3 naživo: neuvěřitelně tenká skládačka, co chce zahanbit Galaxy Z Fold
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jaké jsou naše dojmy z Honoru Magic V3?
  • Do redakce se podívala čínská verze smartphonu, který uchvátí tloušťkou i displeji

Honor Magic V3 je nepochybně jedním z nejzajímavějších ohebných smartphonů současnosti, který byl na domácím (čínském) trhu uveden již v první polovině července. Jeden z těchto modelů jsme si mohli naživo osahat, ačkoliv se jedná o model určený pro čínský trh.

Parádní zpracování a tloušťka, ze které se tají dech

V kontextu nedávného uvedení skládacího modelu Galaxy Z Fold6 jsme byli především zvědaví na to, jak se telefon drží a používá. Samsung mezigeneračně udělal menší pokrok v tloušťce a snížení hmotnosti, avšak stále se má od Honoru Magic V3 co učit. Smartphone čínského výrobce zaujme fantastickou tloušťkou 9,2 milimetru v zavřeném a 4,4 milimetru v otevřeném stavu. Oproti Z Foldu6 s 12,1, respektive 5,6 milimetrů jde o zásadní rozdíl a tloušťka, či snad „tenkost“ zařízení, je skutečně návyková. Rovněž hmotnost 226 gramů odpovídá hmotnosti množství vlajkových lodí běžné konstrukce, Galaxy Z Fold je pak zhruba o 10 gramů těžší (239 gramů).

Dílenské zpracování novinky je samozřejmě prvotřídní: pant má příjemnou tuhost, rámečky kolem displeje jsou matné a příjemně tenké a neschází ani plnotučná voděodolnost IPX8. Zařízení působí v ruce prémiově a chtělo by se až říci, že v otevřeném stavu snad až nezvykle tence.

Parádní dojem v nás zanechaly také displeje, ať už ohebný zobrazovací panel s uhlopříčkou 7,92" či vnější 6,43" obrazovka. I v tomto ohledu nutno zmínit, že oba dva displeje jsou větší než u Z Foldu6, navíc se chlubí vyšším jasem. I během slunečného počasí jsme neměli problém s čitelností a takřka neviditelná je i „rýha“ v oblasti pantu.

Vzhledem k rozměrům a velikosti vnějšího displeje navíc není problém v mnoha scénářích používat pouze ten a komfortně vše vyřídit. Vnitřní ohebná obrazovka pak může posloužit především sledování videa, psaní textů, používání map či obecně v rámci multitaskingu.

Skutečně tenký jako normální telefon?

Níže si můžete prohlédnout několik snímků Honoru Magic V3 ve srovnání s iPhonem 15 Pro, který má tloušťku 8,3 milimetru. Z přiložených fotografií je rozdíl (ne)viditelný, ale i „pocitově“ je jeden milimetr skutečně zanedbatelný, takže Honor Magic V3 v ruce působí jako zařízení běžné konstrukce, avšak s kouzelnou schopností proměnit se v tablet.

Srovnání s iPhonem 15 Pro

Honor Magic V3

Rozměry156,6 × 74 × 9,3 mm, 226 g
DisplejOLED, 7,92" (2 344 × 2 156 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 150 mAh