Návrat po letech, rozbalujeme chytrý náramek Samsung Galaxy Fit3

Včetně videopohledu
Návrat po letech, rozbalujeme chytrý náramek Samsung Galaxy Fit3
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Náramek se chlubí poměrně velkým a kvalitním AMOLED displejem
  • Potěší velmi povedeným prostředím
  • Bytelnost zajišťuje hliníkové tělo

Samsung je na poli nositelné elektroniky aktivní již celé čtvrt století. V oblasti chytrých náramků se však zdálo, že jej příliš nezajímají. Donedávna byl posledním zástupcem náramek Galaxy Fit2, který se světu představil již v září 2020. To se však letos změnilo a před zhruba dvěma týdny došlo k odhalení náramku Galaxy Fit3, jenž nám nyní doputoval na test.

Samsung Galaxy Fit3

Začneme samozřejmě nejprve klasickým rozbalením. V malé krabičce se ukrývá již kompletně připravený náramek se silikonovým řemínkem, nabíjecí kabel s piny na jedné straně a USB-C na straně druhé a vše uzavírají nezbytné návody.

Návrat po letech, rozbalujeme chytrý náramek Samsung Galaxy Fit3 (UNBOXING)

Jelikož si Samsung s příchodem nové generace dal na čas, není překvapením, že se mnohé změnilo. V prvé řadě zde máme kvalitní tělo z hliníku, které je nejen příjemné a hodnotně působící, ale ve srovnání s konkurencí má Galaxy Fit3 náskok. Potěší vás i kvalitní 1,6" AMOLED displej s jemným rozlišením, na který je radost pohledět a ve své třídě patří jednoznačně k tomu nejlepšímu. Nechybí automatická regulace jasu nebo Always-On.

Prostředí je samozřejmě česky a velice přehledné. Samsung i u chytrých náramků ukazuje, jak má vypadat uživatelsky přívětivé a líbivé prostředí, jež je provázeno vkusnými a plynulými animacemi. Párování probíhá s mobilními telefony s Androidem, které mají alespoň 1,5 GB RAM, což však platí o absolutní většině. K párování je dále zapotřebí aplikace Galaxy Wearable, kterou si stáhnete z obchodu Google Play, případně ji v telefonech Samsung máte již předinstalovanou. Kaňkou na kráse je, že se náramek poměrně rychle odpojuje od telefonu, což mě osobně dalo vzpomenout na první léta s chytrými hodinkami z doby před zhruba 8 lety. Konkurenční náramky v podobné cenové hladině se s tímto rozhodně nepotýkají.

Samsung Galaxy Fit3

Na displej si lze umístit jeden ze zhruba stovky ciferníků, přičemž všechny jsou zcela zdarma a rozděleny do kategorií. Celkem 8 různých ciferníků pak udrží v paměti i samotný náramek, přičemž lze na displej umístit i vlastní obrázek nebo fotografii. Náramek plní nejen certifikaci IP68, ale rovněž odolnost až do 5 ATM, což v praxi znamená, že s nimi můžete plavat i se rekreačně potápět, respektive šnorchlovat, což dokazuje i přítomnost těchto režimů mezi zhruba stovkou dalších.

Galaxy Fit3 dokáže zobrazit notifikace ze všech aplikací, u každé nechybí praktické ikonka, ihned tak víte, odkud informace přichází. V omezené míře lze na notifikace dokonce reagovat pomocí série předpřipravených odpovědí. Klasické psaní samozřejmě umožněno není, což by ostatně s ohledem na velikost displeje nebylo ani dost dobře možné.

Samsung Galaxy Fit3 se chlubí také funkcí detekce pádu. Při opravdu tvrdém pádu dá vědět mobilnímu telefonu a ten může přivolat pomoc. Samozřejmě je nezbytně nutné vše předem nastavit. Automaticky je funkce nejprve vypnutá.

Chytrý náramek v redakci testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte se zeptat v diskuzi pod tímto článkem.

Samsung Galaxy Fit3

Konstrukce42,9 × 28,8 × 9,9 mm, 18,5 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,6" (256 × 402 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
KonektivitaBluetooth: 5.3, ne, ne
Akumulátor208 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:35 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze